Hoofdmenu

Pena Al Andalus vzw

De Antwerpse Peña Al Andalus is een begrip onder de liefhebbers van de Spaans-Andalusische cultuur. Sinds Flamencodanseres Ana Ramon en Antonio Perez Martin in 1985 de deuren van dit Flamencocentrum openden, zijn de "Aficionados" van heinde en verre toegestroomd om te genieten van authentieke Flamenco in Antwerpen Met dit levenswerk trachten zij al meer dan 30 jaar een culturele band te scheppen tussen de Vlaamse en Spaanse gemeenschap in België.

Zo zijn er wekelijks cursussen Flamencodans en Klassiek Spaans op alle niveaus van beginners tot en met gevorderden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen en 50+.
Peña Al Andalus biedt je een hele waaier aan mogelijkheden om je te verdiepen in verschillende Flamenco stijlen tijdens de herfst- en zomerstages met internationale gastdocenten.

Op zaterdagavond kan je komen genieten van heerlijke Spaanse gastronomie - uiteraard vergezeld van een meestal gratis Flamenco dans optreden in een aangename familiale sfeer.
De mooiste momenten in de Peña zijn zeker de Flamenco live -voorstellingen waarbij regelmatig topartiesten uit Spanje worden uitgenodigd. Hou zeker ons programma in het oog.

Samen met dochter Nina Pérez heeft Ana Ramón haar eigen professionele groep "Compañia Al Andalus" een companie waar ze regelmatig mee optreden. Een aanrader voor jouw feest.

Jaarlijks organiseert Peña Al Andalus de "Fiesta Flamenca", een dansrecital met alle leerlingen in het Zuiderpershuis. En als hoogtepunt organiseren zij de "Flamenco Festival Antwerpen",  een 3-daagse Spaans Festival met top artiesten uit Spanje.
 

Adres
Vostermanstraat 1
2000
Antwerpen
Regio: 
Dansgenre: 
Spaanse dans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×