Hoofdmenu

INCAR DANSSPEKTAKEL vzw

Incar Dansspektakel is een semiprofessionele dansgroep uit het Oost-Vlaamse Lebbeke. Deze jeugdige groep bestaat intussen al meer dan een halve eeuw en heeft zich door de jaren heen als vaste waarde in het Vlaamse cultuurlandschap weten te profileren.

Incar verzorgde reeds meerdere optredens in binnen- en buitenland. Met succes afgeronde producties van Incar Dansspektakel zijn onder andere Europa, Illuminata, Quest, Perpetuum Mobile, Affligem Classics in samenwerking met het Faluintjestheater en het jubileumconcert voor het 225-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Ook de iets recentere producties E_Motions, reflexxions en Dancing Dreams zijn momenteel afgerond.

Al van bij het ontstaan van de groep trekt Incar ook jaarlijks naar het buitenland. De danstournees, die sinds 1970 worden georganiseerd, brachten Incar al in een twintigtal landen, o.a. in de Verenigde Staten, India, Israël, Griekenland, Tenerife, Tunesië, Thailand, China en Bulgarije. De optredens in België beperken zich vooral tot het Vlaamse landsgedeelte.

Incar Dansspektakel begon in 1958 als een gelegenheidsgroepje, maar is nu een permanente semiprofessionele dansvereniging. Een vijftigtal jonge dansers brengen choreografieën van velerlei aard. De showkledij en een wervelende lichtshow maken het geheel tot een totaalspektakel.

De groep en haar medewerkers werden reeds meerdere malen bekroond. Incar was onder andere Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen in 1996 en kwam in 1997, 1999, 2003 en 2008 terecht in de eerste categorie van choreografische groepen in de provincie Oost-Vlaanderen.

Adres
Poststraat 17
9280
LEBBEKE
Dansgenre: 
Dans met attributen
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×