Hoofdmenu

DIE ROOSELAER

Ons programma omvat ambachtsdansen, gezelschapsdansen, meisjes- en jongensdansen, bruiloftsdansen en vele andere, alle uitgevoerd in streekgebonden klederdrachten.
Naast de dansen brengen de muzikanten ook volksmuziek en volksliederen. Indien mogelijk (afhankelijk) van het podium, wordt er ook vendelzwaaien getoond.

Naast originele dansen, voornamelijk uit de 19e eeuw, worden er ook nieuwe creaties gebracht. Alleen op deze manier is het mogelijk de traditie levendig te houden en zo over te leveren aan de volgende generaties.

Dit programma is zowel geschikt voor openlucht- als voor theateroptredens en kan aangepast worden aan iedere gelegenheid.

De groep beschikt over een heel uitgebreide collectie van authentieke en historisch verantwoorde klederdrachten.
De eerste klederdracht waarover de groep ooit beschikte, dateerde uit de jaren 1900. Het was de “beste kledij” van het gewone volk uit die tijd, waarmee men naar de kerk, bruiloften en feesten ging.

Na een 10-tal jaren, kwam de groep met een tweede klederdracht op de proppen ; het betreft hier een klederdracht uit de 19e eeuw, van een kantwerkster uit de omgeving van Brugge.

Later werden nog enkele streekgebonden klederdrachten opgenomen in het programma, een visserkledij uit Blankenberge, boerenkledij uit de Kempen, Gentse stadskledij, Antwerpse en Brabantse kledij, alle uit de 18e en 19e eeuw.Inspiratie werd gehaald uit o.m. schilderijen van Madou.

Adres
8780
OOSTROZEBEKE
Dansgenre: 
Vlaamse volksdans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×