Hoofdmenu

DE BOEZEROENEN

vzw Volkskunstgroep De Boezeroenen is reeds jaren een gevestigde waarde in de Limburgse en Vlaamse volksdanswereld. De groep werd opgericht in 1976 in Kuringen (Hasselt), met als doel het in leven houden en uitdragen van de Vlaamse tradities en volkskunst via volksdans en volksmuziek. Ook vandaag nog houdt de groep hieraan vast, zij het dat zij met de jaren talrijke eigen danscreaties op haar naam schreef, gebaseerd op traditionele Vlaamse danspassen, dansfiguren en attributen.

De Boezeroenen tellen meer dan honderd leden die volgens leeftijd zijn verdeeld over verschil-lende afdelingen, van kleuter- tot volwassenen-groep, een jeugdige demonstratiegroep en een eigen muziekensemble. Meer info over de verschillende groepen vind je hier.

Naast de wekelijkse oefenstondes organiseren De Boezeroenen allerhande andere activiteiten, zoals weekends voor de verschillende groepen, een festivalreis voor de demonstratiegroep, de jaarlijkse Meiboomplanting en het Internationaal Folklorefestival Hasselt. Ook is de groep een vaste waarde in het verenigingsleven van Kuringen en Hasselt.

Adres
Van Groesbeekstraat 21
3511
Kuringen
Regio: 
Dansgenre: 
Europese dans
Vlaamse volksdans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×