Hoofdmenu

ChoreoAtelier

ChoreoAtelier is een danscompagnie die geestdrift en metier uitstraalt binnen een klassiek, neoklassiek, hedendaagse huisstijl. De compagnie werkt samen met figuranten, expressie-dansers, muzikanten, woordkunstenaars en beeldend kunstenaars, waardoor de presentaties vaak een danstheater-karakter verkrijgen.
Het atelier biedt ruimte aan dansers die zich op choreografisch vlak willen ontplooien.

ChoreoAtelier is een niet-commerciële danscompagnie gegroeid uit het hart én ziel van allen die hierbij betrokken zijn. De compagnie biedt enerzijds ruimte aan dansers met degelijke basis klassiek ballet en gedegen kennis Graham en/of Limontechniek, maar tevens is het een danstechnisch en artistiek leerhuis waar elke danser ruimte krijgt om zijn/haar bezieling vorm te geven en dit op een manier die bij die specifieke danser past, ongeacht niveau, bekwaamheid of leeftijd. De dansers beschikken over een zeer expressief palet waardoor de beweging uitdrukking wordt van innerlijke emoties en betekenis geeft aan elk gebaar.
De dansstukken zijn op lichaam en leeftijd van de dansers geschreven. Hierdoor wisselt het choreografisch lijnenspel met de danser en wordt een repertoire nooit een onbeweeglijk werkstuk.

De dansers bepalen steeds zelf hun engagement en kunnen kiezen voor eenmalige deelname of langere betrokkenheid.

De compagnie heeft geen deel aan het gangbare concept 'auditie' binnen het amateurcircuit, omdat dit indruist tegen de dansvisies van de choreografen. De compagnie biedt elke bezielde danser/leerling-danser de gelegenheid om zijn/haar dansliefde te doorleven. De compagnie neemt evenmin deel aan amateurdansconcours, omdat deelnemen aan danswedstrijden en prijzen winnen niet datgene is wat de choreografen ambiëren. De compagnie neemt uitsluitend deel aan professionele concours gericht tot dansers die professionele wegen wensen te bewandelen.

ChoreoAtelier neemt uitsluitend deel aan projecten voor het goede doel zonder enig winstoogmerk.

Wil je als danser, expressiedanser/figurant, muzikant, woordkunstenaar of beeldend kunstenaar deelnemen aan creaties van ChoreoAtelier of zelf experimenteren met creaties, neem dan gerust contact op --> danscompagnie@choreoatelier.be
 

Adres
3000
Leuven
Dansgenre: 
DANS- EN BEWEGINGSEXPRESSIE
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×