Hoofdmenu

Straf verhaal, sterk project

Pol Coussement (Passerelle) trok 6 jaar geleden naar het Franse Roubaix voor een danseducatief, regio-overschrijdend project. Pol startte dit op in een school in een maatschappelijk kwetsbare buurt met weinig kennis van en openheid tot dans en performance. Pol werkt volgens het model Participatieve kunstenpraktijk dat inzet op vier pijlers: artistiek, participatief, context en duurzaamheid. In deze ‘good practice’ gaat Pol in op deze pijlers, de gebruikte methodieken en de resultaten. Resultaten die meer dan één steentje hebben verlegd.

Pol Coussement is artistiek leider van Passerelle, een cultuureducatieve organisatie structureel erkend door de Vlaamse Overheid. Passerelle begeleidt kinderen en jongeren en stimuleert hen om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.  www.passerellevzw.be

Terug naar het overzicht van D'inspiratiedag
 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×