Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

24/10/2017

Met je abonnement krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg (Brussel), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CAMPO Kunstencentrum (Gent), CC Beringen, Cultuurcentrum Brugge, CasinoKoksijde, Cultuurcentrum De Adelberg (Lommel), De Grote Post (Oostende), de Velinx (Tongeren), de Warande (Turnhout), Cultuurcentrum deWerft (Geel), CCHA (Hasselt), Cultuurcentrum Zwaneberg (Heist–op–den–Berg), De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), !NIEUW! het Theaterfestival (Brussel), Kaaitheater (Brussel), Kopergietery (Gent), Monty Kultuurfaktorij (Antwerpen), Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, NEXT Festival (Kortrijk), Schouwburg Kortrijk, STUK (Leuven), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (september) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In december op het podium...

 

'Cry Jailolo' met Eko Supriyanto

De magische natuurpracht van Jailolo betoverde en inspireerde choreograaf Eko Supriyanto, zelf verwoed duiker. In de hedendaagse dansvoorstelling ‘Cry Jailolo’ uit hij zijn hoop en optimisme dat de bedreigde riffen worden gered en de vissen zullen terugkomen. Een pleidooi voor het herstel van de stilte en ziel van

Wanneer  Vr 1/12/2017 om 20 uur in Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

'NoirBLUE' met Ana Pi

De choreografie NOIRBLUE creëert een fictieve link tussen twee kleuren: de zwarte van een huid en een ultramarineblauw pigment.
Hoe ziet een blauwe dans eruit die als afgeleide ontstaat van een dans, die we als zwart beschouwen?

Wanneer   Vr 1 & Za 2/12/2017 om 20.30 uur in Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'I/II/III/IV' met Kris Verdonck/ICKamsterdam

Naar analogie met een poppenkast transformeert hij het toneel tot een ‘mensenkast’.
Vier ‘identieke’ danseressen hangen als marionetten in een grote machine. Een solo, een duet, een trio en een pas-de-quatre volgen elkaar op in deze choreografie van identieke bewegingen.

Wanneer   Za 2/12/2017 om 20 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs. Voor -25-jarigen geldt voor de dansvoorstellingen ook een reductie van 50%, met een minimumprijs van 8 euro.

 

'Meyoucycle' met Eleanor Bauer & Chris Peck / GOODMOVE & ICTUS [US/BE]

Meyoucycle klinkt als ‘musical’ met een vreemd accent. Samen met componist Chris Peck en vier Ictus-muzikanten gooit Eleanor Bauer alle musical-ingrediënten in de mengmachine, met een volslagen nieuw, hybride genre als resultaat. Het stuk gaat over mij en jou en alles wat daartussenin ligt. Een mij-jij-cyclus, inderdaad.

Wanneer   Wo 6/12/17 om 21 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Jaguar' met Marlene Monteiro Freitas

Marlene Monteiro Freitas is een sensatie in de internationale danswereld. Haar fenomenaal uithoudingsvermogen en unieke bewegingstaal - met dank aan haar Kaapverdische roots - maken van haar een bijzondere en stoutmoedige choreografe. Opvallend in haar werk zijn de vaak complexe en ononderbroken ritmes in muziek en beweging. In Jaguar raakt een koppel tennisspelers op drift nadat hun relatie stukloopt.

Wanneer   Zo 10/12/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge - MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge (Sint-Andries)  (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 10% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'iFeel2' met Marco Berrettini

In het internationaal bejubelde iFeel2 ontleedt Berrettini de mens door zijn dansers als marathonlopers in ontbloot bovenlijf steeds weer hetzelfde thema te laten uitvoeren. Het bizarre zilverkleurige struikgewas, het blauwachtige schemerlicht en de prikkelende muziek maken van dit duet een verrassende trip.

Wanneer   Di 12/12/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge - MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge (Sint-Andries)
(lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 10% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'Balabala' met Eko Supriyanto

Vijf expressieve danseressen uit de Molukken verbeelden met trage, ritmische bewegingspatronen verbeelden ze haarscherp de notie ‘kracht’. Elk trachten ze op hun manier een ruimte af te bakenen die plaats biedt aan vrouwen en waar ‘potentie’ en ‘creatie’ centraal staan.

Wanneer   Di 12/12/17 om 20.30 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Met de promocode 'danspunt1718' kan je als abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief (één ticket per voorstelling per gebruiker). Je kan deze promocode invullen in het daartoe voorziene invulvakje in de bestelmodule.

 

'Nadita' met Alma Söderberg

Söderberg maakt performances waarbij geluid en beweging gelijkwaardige elementen zijn, ze herontdekt in haar praktijk steeds hoezeer die twee zich verstrengelen. In Nadita zijn haar lichaam en stem dan ook de belangrijkste instrumenten om dat kleine niets te laten ontstaan.

Wanneer   Do 14 & Vr 15/12/2017 om 20.30 uur in Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Balabala' met Eko Supriyanto (Indonesië)

Vijf jonge vrouwen lieten zich voor deze voorstelling inspireren door de filosofie van de Indonesische gevechtskunst pencak silat. Eko Supriyanto focust zo op de kracht van deze vrouwen en hun verschillende rollen in de maatschappij.
De Warande programmeert in het kader van EUROPALIA INDONESIA voor het eerst het werk van Eko Supriyanto.

Wanneer   Do 14/12/2017 om 20.15 uur in CC De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen tickets aan de A-korting voor alle dansvoorstellingen behalve die in een ander cultuurhuis plaatsvinden.

 

'LORE' met HELKA / HELDER SEABRA

Helder Seabra tast opnieuw de grenzen van het fysieke en het mentale kunnen af. Hij is geïntrigeerd door wat ons lichaam kan; hoever het gedreven kan worden en hoe we onszelf verbazen daardoor.
Gesterkt door een fantastische groep dansers met een verleden bij Ultima Vez en Sidi Larbi Cherkaoui, brengen ze een heel fysieke en energieke dansvoorstelling.

Wanneer   Do 14/12/2017 om 20.15 uur in CC deWerft, Werft 32, 2440 Geel (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend.

 

'Gala' met JérÔme Bel [FR]

(Her)ontdek Jérôme Bels liefdesverklaring aan de podiumkunsten! Een bonte mix van dansamateurs en professionele dansers voeren samen een waar eindejaarsgala op. Maar dan wel één die de codes van de podiumkunsten radicaal in vraag stelt. Gala ondermijnt het oppergezag van ‘goed dansen’ en viert het verlangen en plezier om op een podium te staan en iets te delen met het publiek

Wanneer   Vr 15 & za 16/12/17 om 20.30 uur & zo 17/12/17 om 15 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Mitten wir im Leben sind Bach 6 Cellosuiten' met ANNE TERESA DE KEERSMAEKER & JEAN-GUIHEN QUEYRAS / ROSAS (uitverkocht)

De zes suites, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, zijn bevraagd en bewerkt. In dit stuk voor drie dansers en twee danseressen ontstaat een fascinerende symbiose van muziek en dans, die zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking onthult.

Wanneer   Vr 15 & Za 16/12/2017 om 20 uur in Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (lees meer)  - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

'IJSpaleis' met plan-d/Andreas Denk (6+)

IJspaleis is een magische muzikale en visuele voorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

Wanneer   Za 16/12/2017 om 15 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs. Voor -25-jarigen geldt voor de dansvoorstellingen ook een reductie van 50%, met een minimumprijs van 8 euro.

 

'Zeitigung' met Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Franco, Louis Nam Le Van Ho

De voorstelling 'Zeitung' op muziek van Bach, Webern en Schonberg – benadrukte het belang van de negentiende eeuw door hem over te slaan. Zeitigung zal die bronnen herzien en herinterpreteren. Daarbij nodigen De Keersmaeker en Franco danser en choreograaf Louis Nam Le Van Ho, recent afgestudeerd aan P.A.R.T.S., uit om een tweede deel te maken.

Wanneer   Di 19, Wo 20 & Do 21/12/17 om 20.30 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Met de promocode 'danspunt1718' kan je als abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief (één ticket per voorstelling per gebruiker). Je kan deze promocode invullen in het daartoe voorziene invulvakje in de bestelmodule.

 

Inleidende Workshop Rosas / Zeitigung

Naar aanleiding van de voorstelling Zeitigung van Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Franco en Louis Nam Le Van Ho komt één van de dansers een inleidende workshop geven over de voorstelling. De workshop biedt een inkijk in het bewegingsmateriaal dat aan de grondslag ligt van de voorstelling.

Wanneer   Wo 20/12/17 van 14 tot 16 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Met de promocode 'danspunt1718' kan je als abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief (één ticket per voorstelling per gebruiker). Je kan deze promocode invullen in het daartoe voorziene invulvakje in de bestelmodule.

 

'Sleeping beauty' met Nationale Ballet Odessa

Deze oogverblindende versie van Doornroosje - met orkest en 110 medewerkers - is een onvergetelijke en betoverende ervaring voor jong en oud. Klassiek ballet zoals vandaag de dag nog zelden te zien is!

Wanneer   Vr 22/12/2017 om 20 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs. Voor -25-jarigen geldt voor de dansvoorstellingen ook een reductie van 50%, met een minimumprijs van 8 euro.

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×