Hoofdmenu

jongen - leeftijd 9-11j - met dans- en acteerervaring

Om de cast te vervolledigen, zoekt Roots Company (een nieuw theater collectief) voor de prof. theaterproductie 'Wolf' een jongen tussen 9 en 11j die ervaring heeft in dansen en acteren. Er werden al 3 meisjes gecast voor de rol van Little Red Riding Hood en 2 jongens voor de rol van Wolf. De kinderen die al werden gecast zijn verbonden aan Dansstudio Arabesque, de Kon. Balletschool en SAMWD Lier. Bij voorkeur komt het jongetje uit de omgeving Antwerpen omdat ook daar de repetities zullen doorgaan. De jongen die we voor ogen hebben, is in staat om zich in te inleven in de mooie wereld van wolven en wordt hierin gecoacht door een wolven expert en een choreograaf om de bewegingen zo natuurlijk mogelijk te krijgen.

Wolf is een productie met accent dans en mime in combinatie met film en muziek.
Het is mijn 2de zelf geschreven theaterstuk. 'Wolf' is radicale herwerking van het sprookje Roodkapje en de Boze Wolf waarbij  2 zaken worden beoogd: de wolven echter en mooier in beeld brengen (geen demonisch beeld) en Roodkapje veel sterker maken, als een vrouw die voor haar eigen pad in het leven kiest.

Wolf is een liefdesverhaal tussen 2 mensen die zich eigenlijk meer wolf voelen. Enerzijds is er Wolf, die opgegroeid is bij de wolven, later bij de mensen (moeder verdwenen, moeilijke relatie met een dominante vader die zijn wolf natuur niet begrijpt of wil accepteren). Hij worstelt tussen zijn mens en wolf natuur. Hij kan niet praten en beweegt zoals de wolven.
Anderzijds is er Red Riding Hood, een jonge vrouw die opgroeit bij de boeren en vooral van haar alleenstaande moeder leert om wolven te haten. Ze twijfelt echter aan alles als ze wolven voor het eerst ziet als kind en zeker Wolf. Ook zij begint nu te twijfelen aan haar natuur. Wanneer ze elkaar voor het eerst zien, beseffen ze beiden dat ze zullen moeten strijden om het voor beiden uitgestippelde pad te verlaten, op zoek naar een eigen weg en elkaar.

Indien interesse, mail naar: gilles_weyns@hotmail.com.
 

Contactpersoon: 
Gilles Weyns

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×