Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

6/12/2016

Als Danspunt-abonnee krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg (Brussel), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CAMPO Kunstencentrum (Gent), CC Beringen,  Cultuurcentrum Brugge, CasinoKoksijde, Cultuurcentrum De Adelberg (Lommel), De Grote Post (Oostende), de Velinx (Tongeren), de Warande (Turnhout), Cultuurcentrum deWerft (Geel), CCHA (Hasselt), Cultuurcentrum Strombeek (Grimbergen),Cultuurcentrum Zwaneberg (Heist–op–den–Berg), Concertgebouw Brugge, De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), Kaaitheater (Brussel), Kopergietery (Gent), Monty Kultuurfaktorij (Antwerpen), Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, NEXT Festival (Kortrijk), Schouwburg Kortrijk, STUK Kunstencentrum (Leuven), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (september) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In januari op het podium...

 

'Béjart - IXe Symfonie Beethoven'

Op 8 oktober 1970 speelden Les Ballets de Maurice Béjart de gloednieuwe spektakelzaal Vorst Nationaal in met de creatie van deze spectaculaire choreografie. Nu, 46 jaar later en bijna tien jaar na de dood van de legendarische choreograaf, wordt de cirkel rondgemaakt.
Vijftig dansers, een volledig symfonisch orkest, een koor en vier solisten – in totaal niet minder dan 200 artiesten – brengen de onvergetelijke balletversie van Beethovens 9de symfonie opnieuw naar Vorst Nationaal. 

Wanneer  Tokyo Ballet, Ballet Béjart Lausanne en Music Hall hebben besloten om de opvoeringen van 'De IXe Symfonie' die voorzien waren op 20, 21 en 22 mei 2016 in Vorst Nationaal, te verplaatsen naar 6, 7 en 8 januari 2017. (meer info en tickets) - Danspunt-abonnees krijgen 15% korting ( geldig op de ticketprijzen -excl. reservatie-en verzendingskosten). Korting niet geldig op reeds eerder aangekochte tickets. KORTINGSCODE 'DANSPUNT'

 

'RATS [12+]' met fABULEUS & Kwaad Bloed/Ugo Dehaes

Na het zeer succesvolle GIRLS (2013) werkt Ugo Dehaes/kwaad bloed opnieuw met een groep jongeren bij fABULEUS. Deze keer confronteert hij de energie van acht jonge urban dansers met die van een professionele, hedendaagse danseres. Er vindt geen botsing plaats, maar eerder een wederzijdse besmetting. Van daaruit ontstaat een verrassende, nieuwe danstaal.

Wanneer   Wo 11, do 12, vr 13 & za 14/01/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen.

 

'EVOL' van CLAIRE CROIZÉ / ECCE

EVOL is een album van Sonic Youth maar ook LOVE achterstevoren geschreven. Bovendien is het een afkorting van ‘evolutie’. En zowel liefde als evolutie zijn begrippen die belangrijk zijn voor deze creatie. Claire Croizé’s liefdevolle aandacht voor de sensibiliteit van de bewegingstaal van haar dansers is alleen maar toegenomen. Haar danstaal wordt gevoed door de liefdevolle blik op het lichaam en zijn bewegingen. EVOL wil die liefde met het publiek delen.

Wanneer   Do 12/01/2017 om 20.15 uur in CC deWerft (Geel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de vriendenprijs.

 

'UNTIL OUR HEARTS STOP' van MEG STUART / DAMAGED GOODS & MÜNCHER KAMMERSPIELE

Zes performers en drie muzikanten ontmoeten elkaar op een plaats die zowel nachtclub als arena kan zijn: een onbetrouwbaar, ondergronds toevluchtsoord, een plek van verlangen en illusie. Er dreunen bassen en er klinkt speelse jazz. De performers ondernemen hoopvolle pogingen om onmogelijke deadlines te halen.

Wanneer   Vr 13 & za 14/01/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

 

'OUR TIMES' van MICHIEL VANDEVELDE

Our times vertrekt vanuit een gesprek tussen de filosoof Jean-Luc Nancy en curator Daniel Tyradillis, maar ook vanuit dansmateriaal uit populaire videoclips. Met dit contrasterende materiaal zoeken drie dansers het conflict op tussen verdieping en oppervlakkigheid.

Wanneer   Vr 13 & za 14/01/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

 

'TILL YOU DROP

KOPERGIETERY bundelde enkele dansvoorstellingen onder de noemer ‘Till You Drop.
In coproductie met het Canadese dansgezelschap Cas Public gaat ‘9’ in première, ex-atelierjongere Jotka Bauwens toont haar eerste dansvoorstelling en het Franse dansgezelschap Cie Arcosm komt langs met een muzikale dansvoorstelling voor kinderen.
Als extraatje organiseert dansgezelschap Crazy Legs op zaterdag 21 januari een Thé Dansant in KG RABOT (16u > 20u).

Wanneer   Vr 13, za 14, vr 20 & za 21/01/2017 om 20 uur; zo 15 & zo 22/01/2017 om 15 uur in Kopergietery (Gent)  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.


9 (9+)
Getuigenissen van kinderen uit de Rabotwijk worde geconfronteerd  met de bijna-technische perfectie van de dansers van Cas Public, waarbij de magistrale 9e symfonie van Beethoven centraal staat. Vertrekpunt en inspiratiebron is de ‘atypische’ danser Cai Glover, die doof is. Samen met nog vier dansers gaan ze de uitdaging aan om de grenzen van de stilte te verleggen, het verschil – of anders zijn - te overstijgen en het lichaam taal te laten worden.

Wanneer   Vr 13, za 14, vr 20/01/2017 om 20 uur; zo 15/01/2017 om 15 uur in Kopergietery (Gent) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

MEIS (15+)
MEIS raakt het genderthema aan. Met 10 dansers – vijf vrouwen, vijf mannen - onderzocht Jotka het vrouwelijke en mannelijke bewegen.
Zal een publiek het accepteren als we de hele boel door elkaar gooien? Een onlogische confrontatie tot de uitputting toeslaat...

Wanneer   Za 21/01/2017 om 20 uur in Kopergietery (Gent) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

BOUNCE! (6+)
Twee dansers en twee muzikanten gaan de strijd aan met een gigantische kubus te midden van de scène.
Het object staat in hun weg, en lijkt maar niet te willen wijken.
Een heerlijk optimistische, gevoelige en geestige dansvoorstelling.

Wanneer   Zo 22/01/2017 om 15 uur in Kopergietery (Gent) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

 

'BABEL(WORDS)' met Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui

Een dansvoorstelling die de relatie tussen enerzijds taal en anderzijds nationaliteit, identiteit en religie onderzoekt. Met de parabel van de toren van Babel als startpunt verwijzen de reusachtige driedimensionale structuren van Gormley naar een naamloos kruispunt in een gezichtsloze stad in de toekomst, nabij de grens met een niemandsland.

Wanneer   !UITVERKOCHT! Wo 18/01/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen.

 

'IN ABSENTIA' van Cie Helka vzw/Helder Seabra

Vijf mannen onderzoeken en ervaren de emotionele, mentale en fysieke impact van verlies. Mannen reageren anders dan vrouwen. Zoeken mannen daarom een meer fysieke manier om zich uit te drukken?
In Abstentia is een heel energieke, viriele en gevoelige voorstelling met speciaal gecreëerd, schitterende live muziek.

Wanneer   Do 19/01/2017 om 20.30 uur in Westrand Cultuurcentrum Dilbeek vzw (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een abo 10 korting voor de dansvoorstellingen (enkel bij vertoon aan de balie)

 

'MAZING' van VERA TUSSING

Vijf dansers komen in beweging door de aanwezigheid van het publiek. Uit eenvoudige sociale interacties komt een netwerk van handelingen tevoorschijn. Mazing herbevestigt de kracht van de aanraking in dit digitale tijdperk.

Wanneer   Vr 20 & za 21/01/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

 

'NIEUWJAARSBAL MET DE LOU ROMAN BAND'
EN SPECIALE GASTEN JOHN TERRA EN DAVID VANDYCK

We houden in De Roma graag van jaarlijks terugkerende tradities. Het nieuwjaarsbal met de Lou Roman Band is er zo eentje waar we telkens terug naar uitkijken. Daarom nodigden we Lou opnieuw uit om een swingend programma te brengen, samen met Nadia, Ivann en Maxime. De sterren van de avond zijn John Terra en David Vandyck. Spektakel verzekerd! En we bieden je een glaasje cava of fruitsap aan om alvast in de stemming te komen. Schol!

Wanneer   Za 21/01/2017 om 20.30 uur in De Roma (Borgerhout) (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen krijgen met code ROMADANS (max. 2 tickets / persoon) in voorverkoop bij het online bestellen of in voorverkoop aan de telefoon/ticketbalie.

 

orquesta chekara i.k.v. de Flamenco Biennale (nl)

Tijdens het twee weken durende festival dat in 8 steden loopt kan je je onderdompelen in wervelende flamencodans en -muziek en  warmen aan de ritmes. In Antwerpen staat het Chekara orkest op het programma. Ze brengen de twee nabijgelegen arabo-andalusische culturen van flamenco en Marokkaanse muziek bij elkaar en smeden ze tot een prachtige synthese.

Wanneer   Zo 22/01/2017 om 15 uur in De Roma (Borgerhout) (lees meer) - Voor Orquesta Chekara i.k.v. de Flamenco Biennale (NL) betaal je als Danspunt-abonnee 19 i.p.v. 22 euro per ticket als je in voorverkoop (online of aan de telefoon/ticketbalie) de code ROMADANS doorgeeft.

 

'NIEUWE CREATIE' met Rocío Molina

Stevig verankerd in de traditie geeft Molina de flamenco een eigentijds karakter. Eigengereid en eigenzinnig danst ze met een grote muzikaliteit, zekerheid en sensualiteit. Na het succesvolle Afectos vorig seizoen keert flamencoster en dansfenomeen Rocío Molina nu al terug naar Theater aan het Vrijthof voor de Nederlandse première van haar nieuwste creatie.

Wanneer   Di 24/01/2017 om 20.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs .

 

'SKETCHES ON SCARLATTI' met DH+/David Hernandez

Twee mannen en een vrouw treffen elkaar in verschillende situaties, ruimtelijke settings en atmosferen. De dansers creëren een speelse conversatie waarin hun onderlinge verhoudingen voortdurend transformeren. Elke mogelijke relatie van twee wordt onderzocht.

Wanneer   Wo 25 & do 26/01/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (lees meer). Op woensdag 25 januari organiseert DH+ een open repetitie waarin je de dansers actief aan het werk ziet. - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen.

 

'Prototype' met Marc Vanrunxt

Dansvoorstelling rond het werk van einzelgänger Lucien Goethals (1931-2006), een pionier van de Vlaamse elektronische muziek. Geluidsontwerper Daniel Vanverre, manipuleert live op de scène geluidsbanden van Goethals. De voorstelling is een reis in de tijd, naar wat in de jaren 1970 de muziek van de toekomst was, en nu misschien nog steeds zo klinkt. Koenraad Dedobbeleer laat zich voor het scènebeeld inspireren door het werk van de Amerikaanse schilder Ellsworth Kelly (1923-2015).

Wanneer   Do 26/01/2017 om 20 uur met nagesprek door Steven De Belder in Concertgebouw Brugge (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 30% korting bij de dansvoorstellingen vermeld bij de abonneekortingen.

 

'PIANO AND STRING QUARTET' van ICTUS & FUMIYO IKEDA

Geen decor, geen coulissen, geen franje: alles ligt bloot. Fumiyo Ikeda – danseres en choreografe – trekt je mee tot in het hart van Morton Feldmans Piano and String Quartet. Ikeda deelt het podium met de Ictus-performers, als was ze zelf de zesde muzikant.

Wanneer   Vr 27 & za 28/01/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs.

 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×