Hoofdmenu

Beeld en Video

Deze cursus is volzet. Schrijf je zeker in op de wachtlijst.

Steeds vaker wordt in het theater en tijdens dansvoorstellingen gebruik gemaakt van videotechnieken. De vereiste techniek beperkt zich vaak niet tot het eenvoudigweg aansluiten van een laptop op een projector, maar vraagt veel meer van technici. Deze cursus maakt technici en omkadering meer vertrouwd met het gebruik van videotechnieken in theater.

In de eerste plaats geven we een overzicht van oudere en hedendaagse videoprojectie- en weergavetechnieken. Vervolgens gaan we dieper in op de apparatuur (connectoren, interface,...) die wordt gebruikt om beelden te vermenigvuldigen, schakelen, splitsen... en om beelden over grote afstanden te transporteren. De theorie wordt in praktijk gebracht met een echte hands-on sessie, waarbij we gebruik maken van recent apparatuur. Ook gaan we zelf aan de slag met het schematisch uitbouwen van een aantal installaties.

Voor wie?
Voor iedereen met interesse in de technische aspecten van videotechnieken op het podium.

Lesgevers
Jan Strickx studeerde af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel en Cultuurspreidings- technieken. Hij werkte als freelance podium- technicus en verantwoordelijke van de audiovisuele dienst van KaHo Sint-Lieven en van VTI-Aalst. Daarnaast is hij bestuurslidven lesgever van STEPP vzw en afdelingsverantwoordelijke van de opleiding Podiumtechnieken CVO-Aalst.
Bart Van Den Daele is sinds 1985 officieel werkzaam bij het familiebedrijf Auvicom. Hij combineerde het werk als audiovisueel technicus op de baan met dat van commercieel medewerker. Begin jaren ‘90 startte Auvicom onder zijn leiding haar event/rental afdeling die professioneel materiaal te huur aanbiedt aan de bedrijfswereld. Hij verzorgde als technieker verschillende evenementen op audiovisueel vlak.

 

een samenwerking tussen DANSPUNT, STEPP en OPENDOEK

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Foto: Tempus Fugit - Eastman © Kurt Van der Elst

 

Datum:
maandag, 3 april, 2017
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Auvicom
Straat:
Industriezone
Huisnummer:
3a, Suikerkaai 40
Postcode:
1500
Gemeente:
Halle
Land:
België
Prijs:
70 euro inclusief broodmaaltijd en drankjes
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Vermeld code V17/14.

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×