Hoofdmenu

Artiesten gezocht om te getuigen tijdens de Nacht van het Verzet

Getuigen kan op twee manieren.

De eerste mogelijkheid is de Levende Bibliotheek.
De getuigen krijgen de rol van 'boek' en kunnen door de burgers 'ontleend' worden gedurende een periode van maximum 30 min om te discussiëren. Zij kunnen getuigen over hun beroep, hun expertise, hun dromen voor de samenleving, maar ook over de moeilijkheden die de cultuursector vandaag ondervindt. Van zodra de discussie is afgelopen sluit het boek zich en is het beschikbaar om door iemand anders ontleend te worden. Een beschrijving en foto van elke getuige zijn beschikbaar bij het uitleenbureau.

Een tweede mogelijkheid is de Marathon-getuigenis, waarbij de artiesten een stem geven aan teksten die door de stille getuigen van onze samenleving zijn geschreven (oproep aan de stille getuigen). Van een vluchteling tot een ontslagen arbeidster, over een jonge werkloze: hoe ervaren ze de politiek van de regering Michel in hun dagelijks leven? De artiesten kunnen de getuigenissen voorlezen of in scène brengen.

Ben je geïnteresseerd om tijdens de Nacht van het Verzet op één van beide manieren te getuigen?
De Levende Bibliotheek vindt in en rond de Beursschouwburg plaats. Je aanwezigheid wordt gevraagd van 20 tot 22 uur. Om ruimte te laten voor spontaneïteit is er geen voorbereiding nodig. Contacteer julie.maenaut@sante-solidarite.be.
De Marathon-getuigenis start om 20.30 uur in de Beursschouwburg. Elk half uur wordt een tekst gelezen. Contacteer janbusselen2@hotmail.com en laat weten op welke uren je aanwezig kan zijn.

Info over de Nacht van het Verzet: www.hartbovenhard.be/nacht-van-verzet/
 

Contactpersoon: 
Ingrid Vranken of Olivier Malay

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×