Hoofdmenu

Your own best teacher

Coachend dansles geven

In de dans zijn we het gewoon om onszelf en anderen te 'trainen': informatie aanleren en inoefenen om onze specifieke activiteit uit te voeren.
Wat als we ook zouden toewerken naar het ‘coachen’ van onszelf en onze leerlingen? ‘Educere’ in de Latijnse betekenis gaat over mensen versterken en hun latente potentieel aanboren. Hoe creëer je denkende, voelende, geïnspireerde en groeiende dansers? En hoe versterk je ook jezelf met dit proces?
Coaches bestaan in de sportwereld, in de zakenwereld en tout court in alle domeinen van het leven (life-coaching). Coaches zijn zorgzame ondersteuners die ook zien wat niet expliciet zichtbaar is. Ze versterken mensen in hun groeiprocessen. Ze stellen de juiste vragen in plaats van antwoorden te geven en geven mensen tools om zichzelf te helpen. Want je bent je eigen beste leraar.

Deze workshop gaat over praktische manieren om training en coaching te combineren, waardoor je uitmuntendheid uitlokt bij je leerlingen en bij jezelf. We hebben het over topics zoals: motivatietools, doelen bepalen, methoden om onderzoekende geesten te creëren, materiaal fris houden, omgaan met blokkades bij leerlingen, ervaringsgericht leren, spelen en exploreren, partner- en teamwerk.
We wisselen af tussen actief bewegen en momenten van input, dialoog en reflectie. Draag kledij waarin je comfortabel beweegt en breng schrijfgerief mee. De voertaal is Engels.

Voor dansdocenten van verschillende dansgenres, voor dansers geinteresseerd in pedagogie en voor wie zijn eigen grenzen wil verleggen door zichzelf te coachen. De voertaal is Engels.

Susanne Bentley (NZ/BE) is danseres, improvisatrice, lerares, choreografe & coach. Ze creëert eigen werk sinds 1994, vanuit choreografie en improvisatie. Ze werkt sinds 1996 als freelance danseres in Nieuw Zeeland en Europa. Zij geeft hedendaagse dansles zowel aan amateurs als aan professionelen en workshops in improvisatie in Europa en Nieuw Zeeland, o.a voor Wim Vandekybus/Ultima Vez, La Raffinerie/Charleroi Danses, Danscentrum Jette, Espace Catastrophe, PARTS and Summer Studios (Brussel); Tanzfabrik & Dock 11 (Berlijn), Impulstanz Festival & Tanzquartier (Wenen), K3 (Hamburg); Center of Contemporary Dance Summer School (Krasnoyarsk, Siberia); Dansstudio Arabesque (Antwerpen), Wisper (Gent/Leuven), en vele andere. Ze is zowel artistieke coach & mentor, als professionele life coach (Professional Consciousness Coach®) met Creative Consciousness coaching (ICF Accredited Coach Training Program (ACTP)). Ze stichtte in 2012 de organisatie Expancive Being, die zich toelegt op het aanmoedigen, ondersteunen en promoten van artistieke expressie in al haar vormen.

(Zie ook het interview in het Dans.Magazine van juni 2016 op pagina 20 - 21)
 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

 

Datum:
zondag, 27 november, 2016
Wanneer:
3 zondagen 27 november, 4 en 11 december 2016 van 10.30 tot 16.45 uur
Locatie:
STUK
Straat:
Naamsestraat
Huisnummer:
96
Postcode:
3000
Gemeente:
Leuven
Land:
België
Prijs:
basis (!opgepast - gewijzigd!) 135 euro / abonnee 120 euro / reductie (met bewijs) 105 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 17 november 2016. Vermeld code V16/19

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×