Hoofdmenu

Leuvense Balletakademie is de nieuwe ‘Ambassadeur klassieke dans’

01/12/2015

Leuvense Balletakademie is de nieuwe ‘Ambassadeur klassieke dans 2015’

4de editie Dance.Classix
 

Op zondag 29 november 2015 vond in de Leuvense Stadsschouwburg de vierde editie van Dance.Classix plaats, de wedstrijd in klassieke dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. De jury gaf de gegeerde titel ‘Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen’ uiteindelijk aan de Leuvense Balletakademie. Met de titel geeft Danspunt, de organisatie voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel, een kwaliteitslabel aan dansgezelschappen in Vlaanderen.


Vier groepen doorstonden de preselectie en lieten in de Leuvense Stadsschouwburg het beste van zichzelf zien: Dansateljee (Dendermonde), EDC Ballet Company (Elevation DanceCademy, Oostende), Coup de Balletcompagnie (Dansaccent, Herent) en Leuvense Balletakademie (Leuven).

Tijdens de juryberaadslaging konden het publiek en de deelnemers genieten van de geweldige performances van Balletschool An Van den Broeck uit Destelbergen (ambassadeur 2014) en Aira Ensemble uit Leuven (ambassadeur 2012).
 

Leuvense Balletakademie on stage ©Maarten Marchau

 

De jury, bestaande uit Tina Van Roy (voorzitter), Greet Boterman, Alain Honorez, Stefano Giuliani en Miho Akahane, oordeelde over de choreografieën. Ze was verbluft over de op en top klassieke voorstellingen tijdens deze editie van Dance.Classix en het enthousiasme en de overtuiging waarmee de deelnemende groepen op het podium stonden.

Pol Coussement, voorzitter van Danspunt, mocht het verdict van de jury bekend maken: de Leuvense Balletakademie mag zich een jaar lang ‘Ambassadeurs klassieke dans 2015’ noemen.

De choreografe Sofie Verhoelst en de dansers van de Leuvense Balletakademie werden geloofd voor hun danstechnisch sterke voorstelling die bovendien met veel overtuiging en inleving werd gebracht. Met ‘Mirrors’ brachten de dansers het verhaal over de zoektocht naar jezelf en de vraag of je daarbij écht in de spiegel kijkt of je spiegelt aan anderen.

 

 

Groepsfoto Leuvense Balletakademie ©Maarten Marchau

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

 

Dance.Classix is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Danscentrum Aike Raes.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Maarten Marchau
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Classix en over Danspunt: www.danspunt.be
  • Meer info over Leuvense Balletakademie: www.balletakademie.be of 0498 40 52 70 (choreografe Sofie Verhoelst)

 

 

Genre: 
Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×