Hoofdmenu

Urban Dance Floor uit Geel is ‘Ambassadeur urban dance’

31/10/2015

Urban Dance Floor uit Geel is ‘Ambassadeur urban dance 2015’

11de editie Dance.Kicks
 

Afgelopen zaterdag 31 oktober 2015 werd CC Het Gildhof in Tielt omgetoverd tot het summum van de urban dance voor de elfde editie van Dance.Kicks. In deze jaarlijkse Urban Dance Competition voor dansgroepen uit Vlaanderen en Brussel zocht een deskundige jury naar de nieuwe ‘Ambassadeur urban dance 2015’. Zeven groepen brachten het beste van zichzelf en bezorgden het publiek een spannende dansavond in een urbanjasje. De gegeerde titel ging uiteindelijk naar Urban Dance Floor uit Geel. 

Zeven groepen doorstonden afgelopen maand de preselectie en toonden in Tielt hun beste moves: Folle et Fou (Meulebeke), T.A.C. (The Adjustment Crew) (Gent), Az-Art (Gent), Dance School Level Up (Hasselt), Het DansAteljee (Kontich), S-pression Meetjesland (Eeklo) en Urban Dance Floor (Geel).

 

Urban Dance Floor on stage ©Joke Van den Heuvel

 

Na een spetterende performance van J+ dance crew uit Brugge, de ambassadeur 2014, bracht de jury het unaniem verdict. Urban Dance Floor mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor urban dance in Vlaanderen’ noemen.           

De jury, bestaande uit Steeve Austin (voorzitter), Jeroen Lissens, Karen Claerhout en Kamilla Vilhelmsen oordeelde over de choreografieën. Ze was lovend over alle groepen, maar gaf de titel ‘Ambassadeur urban dance’ uiteindelijk aan Urban Dance Floor uit Geel.


Met ‘beLONGING', een choreografie van Hendrik Leenders, bracht Urban Dance Floor een voorstelling over de muren die we rond onszelf opwerpen en jezelf ontdekken. Volgens de jury sprong de choreografie eruit op vlak van originaliteit en vernieuwing. Het idee, de invulling en uitvoering daarvan én de enscenering, het totaalplaatje klopte.

Het is trouwens de tweede maal dat Urban Dance Floor bij Danspunt in de prijzen valt, want ook in 2013 kaapten ze de ambassadeurstitel voor urban dance weg.

Geel blijkt bovendien een voedingsbodem voor danstalent, want ook de ambassadeur hedendaagse dans van dit jaar (Dansatelier Impuls) komt uit Geel. 

 

 

Urban Dance Floor groepsfoto ©Joke Van den Heuvel

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Kicks is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Folle et Fou.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

 

Genre: 
Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×