Hoofdmenu

So You Think You Can STOP !?

Dit werkjaar slaan Danspunt en Verenigingen voor Verkeersveiligheid de handen in elkaar. We werken samen rond het thema 'STOP'. Stop betekent dat je nadenkt over je verplaatsing: kan je Stappen, een eindje Trappen of kiezen voor het Openbaar vervoer? Als je toch de Personenwagen moet nemen, probeer dan te carpoolen.

Wij willen je dansers, dansdocenten, dansscholen en -groepen aansporen om ook het STOP-principe toe te passen van en naar de dansschool.

In het eerste luik 'So YOU think you can STOP!?' van de campagne daagde Min Hee Bervoets jullie uit om vertrouwd te raken met het thema.

In het tweede luik 'So WE think you can STOP!?' daagden we jullie uit om effectief je verplaatsingsgedrag onder handen te nemen...

 

 

So You Think You Can STOP!?

J+ dance crew en Dansstudio jazz & Joy zetten alles in het werk om de hoofdprijs van de So You Think You Can STOP-wedstrijd in de wacht te slepen.
Na een coaching en professionele opname van hun STOP-choreografie is dit het resultaat waarop ze terecht fier mogen zijn!
Er kon natuurlijk maar 1 uiteindelijke winnaar worden gekozen. Het was geen gemakkelijke keuze, maar uiteindelijk viel Dansstudio Jazz & Joy als winnaar uit de bus!
Ze winnen een cheque ter waarde van 300 euro te besteden aan dansgerelateerde uitgaven en uitgaven in het kader van duurzame mobiliteit, een toonmoment van hun STOP-choreografie op het On The Roof Dansfestival en een vertoning van hun STOP-video en STOP-choreografie op Autovrije Zondag in Leuven (28/08) en op Autovrije Zondag Vlaanderen (18/09). 
 

DE PUBLIEKSSTEMMING

Van 20 maart tot 20 april kon iedereen die dat wou stemmen op zijn of haar favoriete STOP-filmpje.
We kregen heel wat reacties, maar uiteindelijk werd J+ dance crew de publiekswinnaar!
Ze winnen toegangstickets voor het On The Roof Dansfestival met bijhorende tickets voor het openbaar vervoer én een vertoning van hun STOP-video op Autovrije Zondag in Leuven (28/08) en op Autovrije Zondag Vlaanderen (18/09).
 

So WE Think You Can STOP!?

Na het eerste luik van onze campagne ‘So You Think You Can STOP?!’, dat tien knappe en creatieve choreo’s rond het STOP-thema opleverde, volgde het tweede deel van onze STOP-uitdaging: ‘So We Think You Can STOP!’. Daarbij daagden we jou als bestuurder of dansdocent samen met je dansers uit om het STOP-principe écht toe te passen van en naar de dansschool. Vier weken lang, van 18 april tot 15 mei, vroegen we jullie om stil te staan bij de manier waarop jullie je verplaatsen en eens iets anders te proberen. Deelnemen kon als danscrew, dansgroep van een dansschool of als dansschool zelf! Iedereen kon meedoen! 
 

WAT MOESTEN JULLIE DOEN?

Om deel te nemen had je een materiaalpakket nodig (affiches, flyers, ...).
Deelnemen was eenvoudig via deze verschillende stappen:

1.     COMMUNICEER

Kondig luidkeels jullie deelname aan zodat iedereen tijdig op de hoogte is van de nieuwe uitdaging. Hoe? Via de flyers en affiches in het materiaalpakket, via jullie Facebookpagina, de website, ...

2.     SCORE BIJHOUDEN

Hang de affiche uit van maandag 18 april tot 15 mei. De bedoeling is dat alle leden van de dansschool/danscrew/dansgroep een streepje zetten 
bij de manier waarop ze die week naar de les kwamen. Je kunt ook alle flyers verzamelen waarop de leden een s, t, o of p invulden.

3.     RESULTATEN BEZORGEN - deadline: 1 juni 2016


Tel alle streepjes of s, t, o, p’s (van de 4 weken samen) op, vul de totaalgetallen aan op de antwoordkaart en doe deze op de post voor 1 juni 2016. De kaart inscannen of een foto van de ingevulde affiche mailen naar communicatie@danspunt.be kan ook.

4.     WIN!

Uit alle inzendingen trekt een onschuldige hand twee winnaars. Wie weet winnen jullie een zelf in te vullen sessie
 met een bekende coach of een cheque t.w.v. 300 euro om te besteden aan dans en/of mobiliteit. Met de concrete resultaten wordt geen rekening gehouden bij het verloten van de prijzen.
 

RESULTATEN

Van 18 april tot 15 mei gingen enkele gemotiveerde dansgroepen deze ‘So We Think You Can STOP-uitdaging’ aan. Daarbij probeerden ze het STOP-principe zo goed mogelijk toe te passen bij hun verplaatsing van en naar de dansschool.

De deelnemers deden duidelijk hun best! Dit zijn hun STOP-resultaten van de vier weken samen:

Dansstudio KaDanz (Deinze)
S (aantal stappers) = 17; T (aantal trappers) = 59; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 3; P (aantal carpoolers) = 153

DansJeMee.be (Kapellen)
S (aantal stappers) = 16; T (aantal trappers) = 25; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 7; P (aantal carpoolers) = 24

Dansstudio Jazz & Joy (Zwijndrecht)
S (aantal stappers) = 240; T (aantal trappers) = 800; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 40; P (aantal carpoolers) = 320

Danshuis De Ingang (Gent)
S (aantal stappers) = 15; T (aantal trappers) = 49; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 22; P (aantal carpoolers) = 7

Bil-Lin-Da, Bilzerse Line Dansers (Bilzen)
S (aantal stappers) = 117; T (aantal trappers) = 81; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 72; P (aantal carpoolers/individueel met de auto) = 214

Tijl en Nele Hove (Hove)
S (aantal stappers) = 16; T (aantal trappers) = 9; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 1; P (aantal carpoolers/individueel met de auto) = 25

MOVEO (Maasmechelen)
S (aantal stappers) = 50; T (aantal trappers) = 63; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 10; P (aantal carpoolers/individueel met de auto) = 124

’t Havermeuleke (Vendelen)
S (aantal stappers) = 10; T (aantal trappers) = 36; O (aantal dansers die gebruik maakten van het openbaar vervoer) = 14; P (aantal carpoolers/individueel met de auto) = 35

Bij het verloten van de prijzen werd geen rekening gehouden met de concrete resultaten, maar trok een onschuldige hand twee winnaars. Bil-Lin-Da en Dansstudio KaDanz vielen als winnaar uit de bus! Beide groepen winnen een cheque t.w.v. €300 te besteden aan duurzame mobiliteit.
 

FOTOWEDSTRIJD

Aan de ‘So WE Think You Can STOP-wedstrijd’ was ook een fotowedstrijd verbonden. Tot 15 mei kon iedereen een inspirerend STOP-bericht of een motiverende STOP–foto posten op de Facebookpagina van Danspunt.
Moveo maakte het duidelijk: Jong geleerd, is oud gedaan, ook wat betreft het STOPpen! Zij wonnen onze fotowedstrijd en krijgen tickets voor een dansvoorstelling.

 

Bedankt aan alle deelnemers van de 'So You Think You Can STOP'- en 'So We Think You Can STOP'-wedstrijd. Heel fijn dat jullie samen met ons de STOP-uitdaging zijn aangegaan! Hopelijk blijven jullie nog lang verder STOPpen van en naar de dansschool!

 

Deze Campagne wordt georganiseerd door:

                 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×