Hoofdmenu

Nieuwe lichting dansdocenten studeert af

20/06/2015

"Een meerwaarde voor de danssector"

Een nieuwe lichting dansdocenten studeert af aan de Opleiding Dansdocent

 

Op 20 juni stonden de kantoren van Danspunt (en vooral de prachtige stadstuin) in het teken van de uitreiking van de getuigschriften van de Opleiding Dansdocent. Een opleiding die als doel heeft de didactisch-pedagogische vaardigheden te vergroten van dansdocenten en dansleiders die in de amateurdanssector actief zijn.

De opleiding startte in september 2013 met 29 deelnemers. 21 daarvan stroomden door naar het tweede jaar en daarvan studeren er nu 19 af. 15 van hen ontvangen het getuigschrift en 4 deelnemers kregen een bewijs van deelname.

Een kleine achtergrond van de deelnemers:
- 4 mannen en 16 vrouwen
- de oudste is 60 jaar, de jongste 21 jaar
- grootste groep tussen 20 en 29 jaar! (niet onbelangrijk in het kader van verjonging en vernieuwing van het werkveld)
- behalve Limburg, waren alle provincies vertegenwoordigd
- 2 deelnemers kwamen uit het verre Nederland
- 1 anderstalige deelnemer kreeg naast de didactische opleiding ook een taalbad

Kortom, een groep enthousiaste mensen die zich 2 jaar lang engageerde om in het weekend opleidingsdagen te volgen en een stage te doen.

Ton Schipper, directeur van Danspunt, richtte daarnaast een woord van dank aan de vele docenten en mentoren die mee de kwaliteit van de opleiding maken. Deze mensen deelden twee jaar lang hun kennis en ervaring opgedaan in het werkveld met de deelnemers.

Opleidingsverantwoordleijke Christel Vande Velde stond, samen met de mentoren, in voor de individuele opvolging van iedere deelnemer. Ze blikt terug op een geslaagde editie: "De afgestudeerde dansdocenten betekenen een meerwaarde voor het dansveld."

 

Een volgende editie van de Opleiding Dansdocent start in september 2015.
Meer informatie: www.danspunt.be/opleiding

 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de groepsfoto's van de afgestudeerden.
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×