Hoofdmenu

Ballerino rijgt prijzen aan elkaar

23/02/2015

Ballerino rijgt prijzen aan elkaar

Ambassadeur moderne dans 2015
 

8ste editie Dance.Vibes
 

Cultuurcentrum De Herbakker was zaterdag 21 februari voor de 8ste keer op rij de thuishaven voor Dance.Vibes, de wedstrijd in moderne dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. Ballerino uit Lembeek kreeg van de jury de titel ‘Ambassadeur moderne dans in Vlaanderen’. In 2013 behaalden ze reeds de titel ‘Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen’.

Acht moderne gezelschappen doorstonden de preselectie en stonden zaterdag op het podium van CC De Herbakker in Eeklo: Dansschool ENcore (Kapellen), Dansschool Balanze (O.-L.-V.-Waver), Dance Crew Level Up (Hasselt), Dansstudio Indigo (Roeselare), Ballerino (Lembeek), SaKo Compagnie (Gent), JesCom (DanceAction, Leuven) en Danscompagnie Modaté (Leuven).

 

Ballerino on stage ©Vera Cammaer

 

De jury, bestaande uit Anouchka Balsing (voorzitster), Peter Kongs, Sara Mussche, Christophe Degelin & Michel Froget oordeelde over de choreografieën. Ze waren lovend over de kwaliteit van de verschillende groepen, maar gaven uiteindelijk de titel aan Ballerino uit Lembeek voor ‘Utopia’, een creatie van Magali Berael & Aline Wilmet. Zij mogen zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor moderne amateurdans in Vlaanderen’ noemen.

Volgens de jury sprong de choreografie van Ballerino eruit omwille van de variatie. De choreografen en dansers brachten een verfrissende en boeiende voorstelling, met een sterke techniek en een mooie opbouw. Het enthousiasme van de dansers werkte bovendien aanstekelijk!

Het is al de tweede maal dat Ballerino bij Danspunt in de prijzen valt, want ook in 2013 kaapten ze een ambassadeurstitel weg, deze voor klassieke dans!
 

 

Ballerino groepsfoto ©Vera Cammaer

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Vibes is een initiatief van Danspunt in samenwerking met dansschool S-pression.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Vera Cammaer
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Vibes en over Danspunt: www.danspunt.be
  • Meer info over Ballerino: www.ballerino.be of 0479 72 49 86 (choreografe Magali Berael)

 

Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×