Hoofdmenu

Missouri Victorian Dancers

 leden  zijn gepassioneerd door de traditioneële dansen van de 19de eeuw, zowel amerikaanse als victoriaanse. Ons repertoire bestaat hoofdzakelijk uit dansen die in de mode waren tijdens het midden van de 19de eeuw: walsen, polka’s, scottich, quadrilles…enz. Deze dansen waren zéér populair tijdens de regeerperiodes van Frans Joseph van Oostenrijk (denk aan Sissi), in Engeland met Queen Victoria en in Amerika tijdens de Civil War (Gone with the Wind, North and South). Gala bals waren in die tijd, zowel in Europa als in Amerika, voor de toenmalige adel en hoge gezagsbekleders, de gelegenheden om elkaar te ontmoeten. De dansen die wij aanleren en uitvoeren hadden een belangrijke sociale functie in die periode. Het is dan ook onze betrachting om in onze dansen, onze kleding, onze choreografie en in onze muziek zo autentiek mogelijk te zijn. De toen gangbare etiquette regels worden eveneens gevolgd wanneer we nu deelnemen aan gala bals of tijdens demonstratiedagen.

Toen dames nog “Lady’s” waren en de heren nog “Gentlemen”

Wij dansen de maandag van 20.00 u tot 22.00 u in Zaal Eigen Gewin, Nijverheidsstraat  90, 1800 Vilvoorde
U kan altijd vrijblijvend een kijkje komen nemen. Wij verzorgen ook demo’s op feesten & evenementen.

Voor meer inlichtingen, contacteer Marc Van Loock (0495/ 510 512 ) of mail: marc_vanloock@skynet.be
 

Adres
1800
Vilvoorde
Dansgenre: 
Noord-Amerikaanse dans
Historische dans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×