Hoofdmenu

Danswerkplek Platform-K en Danspunt

15/04/2014

In oktober 2013 gingen Platform-K, Gentse danswerkplek voor personen met een beperking, en Danspunt van start met een gezamenlijk project. Twee dagen in de week – woensdag en donderdag – werken ze met een groep dansers aan de ontwikkeling en verrijking van hun danstaal. Op het programma staan yoga, lichaamsbewustzijn en hedendaagse danstechniek in de voormiddag. In de namiddag werken ze dieper door via workshops met iedere maand een nieuwe professionele dansmaker of choreograaf. Zij bouwen samen met de dansers aan hun creativiteit, techniek, reflectie en improvisatievermogen. Op het einde van elke workshop is er een toonmoment. Platform-K zorgt voor de sociale ondersteuning en creëert ruimte voor ontmoeting, ontspanning en plezier.

De danswerkplek in huis vindt plaats in zaal de LOvd (vlakbij Platform-K) en is een vrijplaats waar personen met een beperking zich op een vertrouwde maar vooral professionele manier kunnen ontplooien tot dansers. Deze plek is bedoeld voor mensen die willen doorwerken op hun danstalent en ambities. Op termijn willen ze tot een vast gezelschap komen.
De voorbije maanden werkten we reeds met Nieke Swennen, Yentl Dewerdt (P.A.R.T.S.), Sarah Bostoen (Cie Monica), Laura Vanborm (LalaProjects) en Tine Depauw. In 2014 slaan we de handen in elkaar met o.a. makers van Gents collectief het KIP.

 

In oktober 2013 werkten ze samen met Nieke Swennen, een Vlaamse choreografe die jarenlange ervaring en expertise opgebouwd heeft in het werken met mensen met een beperking in zowel binnen- als in buitenla v nd (vnl. Frankrijk). Tijdens haar workshop onderzochten ze de relatie tussen beweging en geluid. Hoe kan het één het ander voortbrengen of beïnvloeden? 


Toonmoment Nieke Swennen

Foto's danswerkplek oktober 2013

 


In november 2013 werkten ze samen met Yentl Dewerdt, danseres die opleiding genoot aan de Koninklijke Balletschool van Vlaanderen en P.A.R.T.S. Yentl werkte vooral rond improvisatietechnieken en de wisselwerking tussen beweging en geluiden.

Toonmoment Yentl Dewerdt

 

 

In december 2013 hadden ze choreografe/danseres Sarah Bostoen te gast binnen de danswerkplek. Gedurende 3 weken werkte zij intensief rond de basics van hedendaagse dans: houding, ademhaling, release, hoe ga je naar de grond, …

Toonmoment Sarah Bostoen

 

 

In januari 2014 werkten ze samen met Laura Vanborm, een oude bekende in huis. In 2013 maakte zij met vier Platform-K dansers de voorstelling “Suspicious Portraits” in het Museum Dr. Ghuislain in Gent.

In februari 2014 experimenteert docerend theatermaakster Tine Depauw rond de kruisbestuiving tussen dans en theater.
 

In 2014 stonden/staan de volgende workshops nog op het programma:
-          Maart: o.l.v. Frauke Seynnaeve i.s.m. Fulco Ottervangers
-          April: o.l.v. Inez Verhille en Marlies Tack
-          Mei: o.l.v. Rebecca Lenaerts
-          Juni: o.l.v. Siri Clinckspoor

 

De danswerkplek in huis is bedoeld voor mensen met een beperking die willen doorwerken op hun danstalent binnen een vertrouwde maar professionele context.
Binnen de danswerkplek houden we rekening met in- en uitstroom.
Denk je dat dit echt iets voor jou is? Neem dan contact op met Frauke Seynnaeve via frauke@platform-K.be of 09 261 57 55
Elke eerste week van de maand zijn er tevens proefsessies voor wie eens wil proberen.

Meer info: www.platform-K.be

De lange termijn danswerkplek is een samenwerking met Danspunt, steunpunt voor dans in Vlaanderen.

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×