Hoofdmenu

Ballerino kaapt de titel Ambassadeur klassieke dans weg

25/11/2013

Ballerino kaapt de titel 'Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen' weg

Tweede editie Dance.Classix

 

Op zondag 24 november 2013 vond in een uitverkochte Leuvense Stadsschouwburg de tweede editie van Dance.Classix plaats, de wedstrijd in klassieke dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. De jury verleende aan Ballerino uit Lembeek de titel ‘Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen’. Met de titel geeft Danspunt, de organisatie voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel, een kwaliteitslabel aan dansgezelschappen in Vlaanderen.

Zes compagnies hadden de preselectie doorstaan en brachten recent werk in de Stadsschouwburg van Leuven: Move Company (Deerlijk), Kon. Belgische Balletschool Josée Nicola (KBBJN, Deurne), Ballerino (Lembeek), Leuvense Balletakademie (Leuven), Coup de Balletcompagnie (Herent) en Kunstacademie Zaventem.

 

Ballerino ons stage ©Maarten Marchau

 

De optredens werden door het publiek met veel enthousiasme onthaald en terwijl de jury zich terugtrok om een oordeel te vellen, was er als kers op de taart nog een gastoptreden van de uittredende ambassadeur 2012 ‘Aira Ensemble’ uit Leuven. 

Na afloop was juryvoorzitter Pol Coussement onder de indruk. Hij bedankte de dansers en choreografen voor hun inzet en mooie prestaties.
 De voorzitter van Danspunt, Piet Walravens, had de eer de ‘Ambassadeurs voor klassieke amateurdans in Vlaanderen’ bekend te maken: Ballerino uit Lembeek met ‘Désir de danser’ (choreografie Magali Berael). De jury loofde de dansers en choreografe voor hun gevarieerde en muzikale voorstelling met sterke dansers, die stuk voor stuk hun talent tot uiting mochten brengen.

De jury bestond uit Pol Coussement (voorzitter), Dieter Defurne, Greet Boterman, Alain Honorez en Tina Van Roy.

 


Ballerino groepsfoto ©Maarten Marchau

De nieuwe ambassadeurs winnen 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. Ze zullen bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.
Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Classix is een initiatief van Danspunt in samenwerking met danscentrum Aike Raes.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance
 

 

Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×