Hoofdmenu

Urban Dance Floor is de nieuwe Ambassadeur urban dance in Vlaanderen

18/11/2013

Urban Dance Floor is de nieuwe Ambassadeur urban dance in Vlaanderen

Negende editie Dance.Kicks
 

Afgelopen zondag 17 november 2013 werd CC Het Gildhof in Tielt omgetoverd tot een urban danstempel voor de negende editie van Dance.Kicks, dé jaarlijkse urban Dance Competition voor dansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. 
Zeven groepen brachten het publiek in extase met capriolen uit hiphop, funk, streetdance, breakdance, … 
De jury verleende na afloop de titel 'Ambassadeur voor Urban Dance' aan Urban Dance Floor (Geel) voor het stuk 'Hic iacet...' van choreograaf Hendrik Leenders.

Zeven groepen toonden in Tielt hun beste moves: Aira Royalty (Leuven), Diffi-Culture (Bierbeek), Folle et Fou (Meulebeke), ID-crew (Geel), Mad Hatters Dance (Mol), Urban Dance Floor (Geel) en Younteez (Gent).
 Na een spetterende performance van Het DansAteljee (Kontich), de ambassadeur 2012-2013, bracht de jury uiteindelijk het unaniem verdict. Urban Dance Floor mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor urban dance in Vlaanderen’ noemen.

 


UDF on stage ©Vera Cammaer

 

De jury was andermaal verbluft over het enorme niveau en de kwaliteit waarmee de deelnemende groepen op het podium staan. Ze kunnen alleen maar concluderen dat het niveau jaar na jaar blijft stijgen! De groepen weten ook iedere keer weer een mooie combinatie van diverse stijlen te brengen. 

Choreograaf Hendrik Leenders van Urban Dance Floor werd geloofd voor zijn originele choreografie en verhaallijn. Het plaatje was compleet (muziek, kledij, …).

De jury bestond uit: Patrick De Coninck (voorzitter), Mike Alvarez, St'f Ferrest, Karen Claerhout en Shorty.

 


Groepsfoto UDF ©Vera Cammaer

 

De nieuwe ambassadeurs winnen 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. Ze zullen bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Kicks is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Folle et Fou (Meulebeke).

 

 

Genre: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×