Hoofdmenu

Re:Rosas rules!

08/10/2013

Op 24 juni 2013 lanceerde Rosas een oproep:
 

"Precies 30 jaar geleden zette het dansgezelschap Rosas zich op de kaart met de voorstelling Rosas danst Rosas. De choreografie werd intussen over heel de wereld opgevoerd. En nu is het aan jou.

Dans je eigen Rosas danst Rosas, maak er een filmpje van en post jouw video op deze site. In de video’s hieronder leren choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en danseres Samantha van Wissen je stap voor stap de bewegingen aan van het tweede deel van de voorstelling. Daarna wordt het jouw dans: jij danst Rosas."
 

Ondertussen ontvingen ze 250 filmpjes vanuit alle hoeken van de wereld: van Australië over Burkina Faso tot Mexico en Shangai. Het isbijzonder leuk om te zien hoe de stoelenscène 30 jaar na de eerste voorstelling geremixt werd door (heel) jong en oud, en ook door majorettes, sporters, circusmensen en zwangere vrouwen, met 80 mensen tegelijk of solo, op kantoor, in de metro of in het bos, de bergen en zelfs in het water.

Al deze filmpjes worden vanaf 8 oktober getoond in het Kaaitheater op een wall of fame, een imposante muur van tv’s, tot en met de laatste dag van de herneming van Rosas danst Rosas, op 12 oktober.

Wie geen tijd heeft om zich door het meer dan 10 uur durende beeldmateriaal te worstelen, kan hier alvast even genieten van een korte compilatie.

 

 

Wegens het grote succes mogen jullie filmpjes blijven inzenden, Re:Rosas goes on!
Alle info op: www.rosasdanstrosas.be

 

 

Doelgroep: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×