Hoofdmenu

Anne Teresa De Keersmaeker is 'Danseres van het jaar'

18-09-2013

Anne Teresa De Keersmaeker is door 'Tanz Jahrbuch 2013' opnieuw tot 'Danseres van het jaar' verkozen naar aanleiding van haar duet met Boris Charmatz Partita 2.

Daarin toont de intussen 53-jarige choreograaf en danseres dat de jaren amper vat hebben op haar virtuositeit. Dát enhet feit dat deze creatie misschien wel een van haar meest persoonlijke, intieme en verrassend sensuele stukken is, waarin De Keersmaeker niet alleen haar ernstige maar ook haar ondeugende kant durft te laten zien, zijn de belangrijkste redenen waarom ze deze titel opnieuw krijgt.

De Keersmaeker ontving de titel vorig jaar ook al. Ook Boris Charmatz viel toen in de prijzen.

 

 

Alle info: www.tanz-zeitschrift.de en www.rosas.be

 

 

Bron: www.knack.be (Els Van Steenberghe) - Foto: Partita © Anne Van Aerschot

 

 

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×