Hoofdmenu

Maak je eigen versie van Rosas danst Rosas!

24/06/2013

Rosas en fABULEUS dagen iedereen uit om zelf de beroemde stoelenscène van Rosas danst Rosas te dansen, er een filmpje van te maken en het op YouTube te zetten. De inzendingen worden verzameld op www.rosasdanstrosas.be.

In 1983, precies dertig jaar geleden, verbaast de jonge Anne Teresa De Keersmaker met Rosas danst Rosas. De choreografie neemt bewegingen uit het dagelijks leven en herhaalt die ontelbare keren tot ze een eigen ritme krijgen. Rosas danst Rosas groeit al snel uit tot een internationale klassieker die ook nu nog wordt opgevoerd. Bekijk hieronder de verfilmde versie van de voorstelling, geregisseerd door Thierry De Mey.

 

Op het net circuleren verschillende versies van de ‘stoelenscène’. Nu nodigen we iedereen uit om z’n eigen versie van de beroemde choreografie te filmen en up te loaden naar www.rosasdanstrosas.be. Die filmpjes zullen dan vertoond worden in de foyer van het Kaaitheater, waar de voorstelling wordt hernomen op 8, 9, 10 en 12 oktober in het Kaaitheater.

Ook jij kan meedoen met jouw dansgroep. Op www.rosasdanstrosas.be vind je een instructiefilmpje waarin stap voor stap de verschillende bewegingen worden uitgelegd.. Daarmee kan je aan de slag om je eigen versie te maken. Je bent vrij om te puzzelen met de verschillende elementen van de choreografie, en je mag de originele muziek rechtenvrij gebruiken. Ook de setting of het aantal dansers kies je zelf. Eventueel kan een docent van Rosas ook de choreografie ter plaatse aanleren, met de steun van Danspunt (coaching).

Lijkt dit iets voor jou? Aarzel dan niet en ga voor je 5 minutes of fame!

Dit project is een initiatief van Rosas en fABULEUS, en wordt opgezet in samenwerking met Danspunt.

 

Neem gerust contact op voor meer info met Lene Van Langenhove via lene@rosas.be of 0485 30 03 13.

 

 

Doelgroep: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×