Hoofdmenu

Vooruit (Gent)

Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
T. 09 267 28 20

info@vooruit.be

www.vooruit.be

Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

Kunstencentrum Vooruit is een levendig kunstencentrum in hartje Gent dat dans, theater, performance, mediakunsten, feestjes, literatuur, rock-‘n-roll, festivals, films, jazz, … op de affiche plaatst.

 

'being' met Bára Sigfúsdóttir

Bára Sigfúsdóttir staat voor het eerst niet zelf op scène. Ze vertaalt een ontmoeting met de inspirerende Iraanse artiesten Masoumeh Jalalieh en SeyedAlireza Mirmohammadi naar het podium. Hun lichamen creëren subtiele sensaties en subteksten, die tonen wat de West-Europese en Iraanse cultuur en maatschappij met elkaar gemeen hebben. 

Wanneer   Do 26 & Vr 27/10/2017 om 20.30 uur (lees meer)

 

'Cry Jailolo' met Eko Supriyanto

De magische natuurpracht van Jailolo betoverde en inspireerde choreograaf Eko Supriyanto, zelf verwoed duiker. In de hedendaagse dansvoorstelling ‘Cry Jailolo’ uit hij zijn hoop en optimisme dat de bedreigde riffen worden gered en de vissen zullen terugkomen. Een pleidooi voor het herstel van de stilte en ziel van

Wanneer   Do 30/11 & Vr 1/12/2017 om 20 uur (lees meer)

 

'Mitten wir im Leben sind Bach 6 Cellosuiten' met ANNE TERESA DE KEERSMAEKER & JEAN-GUIHEN QUEYRAS / ROSAS (uitverkocht)

De zes suites, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, zijn bevraagd en bewerkt. In dit stuk voor drie dansers en twee danseressen ontstaat een fascinerende symbiose van muziek en dans, die zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking onthult.

Wanneer   Vr 15 & Za 16/12/2017 om 20 uur (lees meer)

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×