Hoofdmenu

Laat je door Cacao Bleu en Danspunt inspireren in je danswerk met kinderen!

03/05/2013

‘D3D Buiten de lijnen’

Dit voorjaar ontwikkelde Cacao Bleu voor de leden van Danspunt en de amateurkunstensector enkele activiteiten rond ‘D3D Buiten de lijnen’.

D3D staat voor ‘Dans 3 Dimensies’ en is een interactief bewegingsparcours dat bestaat uit zeven installaties en een kortfilm.

Na het succesvolle D3D in 2008 creëerde Cacao Bleu de nieuwe editie ‘D3D Buiten de lijnen’. De jongste D3D werd een ludiek en interactief dansproject waarbij een jong publiek, actief kennis kan maken met de mogelijkheden van hedendaagse dans.

‘D3D Buiten de lijnen’ oogt als een expositie van hedendaagse kunst die zich tijdens het bezoek ontpopt tot een doe-plek waar bezoekers zelf kunnen experimenteren met beweging en dans. Het parcours bestaat uit zeven kijkkasten of mini-installaties waarin je telkens een professionele danser ziet, hoort of voelt die op een bijzondere manier beweegt met de installatie. Centraal in het parcours wordt de kortfilm ‘Loods 7’ geprojecteerd waarin kinderen in interactie gaan met twee professionele dansers in een zelfgebouwd decor van papier en karton.

D3D is een initiatief van Cacao Bleu vzw onder leiding van Anne-Lore Baeckeland en Lenneke Rasschaert. Cacao Bleu creëert platforms waar kruisbestuivingen ontstaan tussen hedendaagse dans en andere kunstvormen zoals film en digitale media. Uit deze dialoog vloeien unieke projecten van uiteenlopende aard.

D3D is een samenwerking tussen Danspunt vzw, Cacao Bleu vzw en OPEK vzw (MOOSS, WiSPER en Artforum).

 

 

Inspiratie nodig?

Naar aanleiding van het project en de vormingsactiviteiten rond D3D ontwikkelde Cacao Bleu een lesmap met didactisch materiaal voor dansdocenten die (willen) werken met kinderen.

In de map vind je een testmontage van de film “Loods 7” samen met een aantal dansideeën om je te inspireren in jouw danswerk met kinderen.
“Loods 7” wordt een  experimentele danskortfilm dat volledig is gebaseerd op dansimprovisatie. Elf kinderen en twee volwassen dansers gingen vijf dagen in interactie met elkaar met de lens van de camera als enige getuige. De film zal officieel in première gaan in het voorjaar van 2014.

Loods 7 wordt gerealiseerd met de steun van Stad Gent, Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschap,  Defenso, Telenet, Filmangel en Danspunt.

 

Wil je graag zo'n lesmap ontvangen? Danspunt verloot 15 lesmappen aan geïnteresseerde dansdocenten.

Laat ons via communicatie@danspunt.be weten wat je leuk vindt aan dansen met kinderen en wie weet krijg je de lesmap binnenkort in je bus!

 

Cacao Bleu

Cacao Bleu vzw is een organisatie die artistieke dansprojecten met en voor kinderen ontwikkelt in nauwe samenwerking met dansers, choreografen en regisseurs.
De voorstellingen, films en projecten in opdracht zijn eigenzinnig en willen een leemte vullen in het Vlaamse danslandschap voor kinderen en jongeren.

Meer info: www.cacaobleu.be

 

 

Doelgroep: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×