Hoofdmenu

Nieuwe website Dansen Dansen

26/04/2013

Vele jongeren, maar ook volwassenen, voelen bij hedendaagse dans een beetje onwennigheid bij de ontmoeting met vaak iets onbekend, wat angst om aangeraakt te worden, aarzeling om rare kronkels te moeten uitvoeren. Maar onbekend is onbemind!

Met de website dansen dansen wil Dafne Maes (danseres, choreograaf, educatief medewerker) (dans)docenten inspireren, prikkelen en motiveren om met dans(educatie) aan de slag te gaan in verschillende contexten (cultuur en onderwijs).

 

 

neem een kijkje op www.dansendansen.be

Wat?

Dansen dansen wil enorm veel uiteenlopende informatie ontsluiten over dans in relatie tot verschillende andere thema's en onderwerpen in de vorm van tekst, foto’s, films, opdrachten…

 

Hoe?

Dansen dansen vertrekt vanuit de basiselementen van dans nl. lichaam, kracht, tijd en ruimte waarbij verschillende subthema’s worden uitgewerkt aan de hand van diverse vragen. Elke vraag bestaat uit verschillende onderdelen; een korte samenvatting; een introductie in de vorm van tekst/film/foto’s; de opdracht kan zowel receptief (kijken), reflectief (denken) als actief (doen) zijn en de achtergrondinformatie geeft meer uitleg over de opdracht of gebruikte films en foto’s en legt een directe link naar dans(geschiedenis). Dansen dansen biedt je een rode draad aan door de vragen te volgen van boven naar onder, maar geeft je (via de keywords) evenzeer de mogelijkheid om in volle vrijheid te grasduinen en eruit te pikken wat je zelf interessant en bruikbaar vindt.

 

Voor wie?

Dansen dansen is gericht naar begeleiders van danseducatie: leerkrachten (secundair onderwijs), (dans)leerkrachten Deeltijds Kunstonderwijs en (dans)educatieve begeleiders werkzaam in de (sociale) culturele sector. De inhoud is zeer eenvoudig en toegankelijk op maat van elke begeleider. Dansen dansen wordt idealiter gebruikt voor jongeren tussen 12 en 18 jaar met zeer weinig/geen kennis over (hedendaagse) dans.
 

Zin om zelf zo’n workshop in je school of organisatie te organiseren voor begeleiders of jongeren?
Heb je tips en feedback voor de website dansen dansen?
Vragen of opmerkingen over het onderzoek?

Mail: info@dansendansen.be

 

Dit najaar organiseert Danspunt een workshop 'Dansendansen' met Dafne.
Ga naar onze dansagenda voor meer info

 

Website = Resultaat onderzoek

Dansen dansen kwam tot stand in het kader van het Projectmatig Wetenschappelijk Onderzoek naar danseducatie (2010-2012) van Dafne Maes aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

Meer lezen over het onderzoek? klik hier (artikel in Courant 104, april 2013, VTi)

Hieronder een filmpje met de onderzoeksresultaten:

 

 

Foto - Hedendaagse dansworkshop voor jongeren bij Rosas/Anne Teresa de Keersmaeker ©Anne Van Aerschot

 

 

Doelgroep: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×