Hoofdmenu

Week van de Amateurkunsten 2017

De Week van de Amateurkunsten is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Ze loopt van 28 april t.e.m. 7 mei 2017 en zet overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van amateurkunst in de kijker. Dit jaar geven amateurkunstenaars het beste van zichzelf rond het thema “The Making of”.

KUNST VAN IEDEREEN – KUNST VOOR IEDEREEN
Over alle disciplines heen, los van leeftijd, scholingsgraad, ambitie of achtergrond, beoefenen mensen kunst. De Week van de Amateurkunsten toont deze rijke diversiteit in kunstbeoefening. Vluchtelingen die ontroeren met hun muzikaal talent in Laken, psychiatrische patiënten die hun beeldend werk tentoonstellen in Evergem, grootouders en kleinkinderen samen op het podium in een dansvoorstelling in De Panne? Het kan en het gebeurt allemaal!
 
KUNST VAN ONDERUIT
De 9 amateurkunstenorganisaties inspireren met ijzersterke formats en concepten, maar ook op lokaal vlak zijn er heel veel spelers die kansen creëren kansen voor kunstenaars om met hun kunst naar buiten te komen. Gemeentebesturen, jeugd- en cultuurdiensten, academies van het deeltijds kunstonderwijs, honderden verenigingen en kunstenaars bundelen de krachten tijdens de Week van de Amateurkunsten. De Week van de Amateurkunsten zorgt ook voor nieuwe samenwerkingen en brengt zo mensen dichter bij elkaar.
 
THEMA THE MAKING OF
Met het thema “The making of” leggen we de focus op het creatieproces, op proberen, vernieuwen en ervaring opbouwen. Als toeschouwer wordt je deze keer meegenomen achter de schermen, je kan deelnemen aan open repetities. Of je ontdekt wat er allemaal bij komt kijken door zelf deel te nemen aan één van de vele workshops… Het overzicht vind je op www.wak.be.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Week van de Amateurkunsten - #WAK2017
Vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei
Een kunstweek voor en door iedereen die van alle vormen van kunst houdt. Dit jaar geven amateurkunstenaars het beste van zichzelf rond het thema: “The making of”.
www.wak.be
www.facebook.com/weekvandeamateurkunsten/
 
Centrale organisatie en coördinatie door het Forum voor Amateurkunsten.
 
Het volledige overzicht van alle activiteiten kan je vinden via www.wak.be/kalender.

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×