Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

2/10/2017

Met je abonnement krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg (Brussel), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CAMPO Kunstencentrum (Gent), CC Beringen, Cultuurcentrum Brugge, CasinoKoksijde, Cultuurcentrum De Adelberg (Lommel), De Grote Post (Oostende), de Velinx (Tongeren), de Warande (Turnhout), Cultuurcentrum deWerft (Geel), CCHA (Hasselt), Cultuurcentrum Zwaneberg (Heist–op–den–Berg), De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), !NIEUW! het Theaterfestival (Brussel), Kaaitheater (Brussel), Kopergietery (Gent), Monty Kultuurfaktorij (Antwerpen), Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, NEXT Festival (Kortrijk), Schouwburg Kortrijk, STUK (Leuven), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (september) een persoonlijke kortingsbon ontvangen. 

 

In november op het podium...

 

'FOREVER' met Needcompany / Grace Ellen Barkey

Om altijd maar ’t leven te bezingen, dat houdt niemand vol. De dood of liever gezegd de eindigheid der mensen verdient ook een lied, een dansje.’ Het lied, ook de orkestratie, wordt in alle intimiteit als een herinnering gezongen door Maarten Seghers, ondersteund door een trio van frivole, jonge dansers die de partituur gestalte geven temidden van een breekbare porseleinen installatie.

Wanneer   Di 7 & wo 8/11/17 om 20.30 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Met de promocode 'danspunt1718' kan je als Danspunt-abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief

 

'Landskin + cqfd?' met Compagnia TPO + Cirque Barbette

Een double bill op het kruispunt van dans, circus en nieuwe technologie, uiteraard in het kader van IMPACT. Opgelet: of je start om 20 u met TPO (35'), gevolgd door Cirque Barbette of je start om 20.45 u met Cirque Barbette (40'), gevolgd door TPO.

Wanneer   Wo 8/11/2017 om 20 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs.

 

'Zaoum’ met Cindy Van Acker / Cie Greffe

De ‘Zaoum’ is een dichtvorm waarbij klank primeert op betekenis. Die lijn wordt doorgetrokken in de choreografie, waarin elke beweging wordt gereduceerd tot de beweging op zich.

Wanneer   Do 9/11/2017 om 20.15 uur in Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

 

'Zeitigung' met ANNE TERESA DE KEERSMAEKER, LOUIS NAM LE VAN HO, ALAIN FRANCO/ROSAS [FR/BE]

In 2008 creëerden Anne Teresa De Keersmaeker en Alain Franco Zeitung. Choreografie en muziek haakten in op vragen rond compositie, improvisatie en tijdsbeleving. Nu is er de gloednieuwe voorstelling Zeitigung: De Keersmaeker herziet en herinterpreteert de bronnen van haar oorspronkelijke creatie. Aanvullend maakt danser en choreograaf Louis Nam Le Van Ho een tweede deel voor het stuk.

Wanneer   Do 9, vr 10, za 11, di 14, woe 15, do 16, vr 17, za 18/11/17 om 20.30 uur; zo 12/11/17 om 15 uur (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'In spite of wishing and wanting' met Wim Vandekeybus/Ultima Vez

Voor In spite of wishing and wanting neemt Wim Vandekeybus een radicaal besluit: hij gaat aan de slag met een volledig mannelijke cast. Mét succes: de voorstelling - woest, wild, naïef en speels - slaat wereldwijd in als een bom.

Wanneer   Di 14/11/2017 om 20 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs.

 

'RAIZES' met UNTAMED PRODUCTIONS / RICARDO AMBRÓZIO

Op basis van zijn zoektocht naar een thuis en identiteit, creëert Ambrózio Raizes, een reis die ons door de diepste labyrinten van onze ziel leidt en ons doet nadenken hoe diep onze wortels zijn.
Braziliaanse geïnspireerde live muziek en duizelingwekkende bewegingen gegroeid uit de fusie van hedendaagse dans en populaire dansen uit de wereld kruiden Raizes en raken de toeschouwer door de krachtige energie en de totale overgave van de performers.

Wanneer   Do 16/11/2017 om 20.15 uur in CC deWerft, Werft 32, 2440 Geel (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend.

 

'The Palm of Your Hand II' met Vera Tussing [DE/BE]

Een continue interactie tussen performers en publiek verankert zich in een stilzwijgende verstandhouding. Samen met je medetoeschouwers baken je in ellipsvorm het speelvlak af: dit is een dans van aanraking. Ga samen met de performers op deze ontdekkingsreis naar wat het betekent tactiel te ervaren!

Wanneer   Vr 17/11/17 om 18.30 uur & zo 18/11/17 om 21 uur in Kaaistudio's, Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'A MON PÈRE, UNE DERNIÈRE DANSE ET UN PREMIER BAISER’ met RADHOUANE EL MEDDEB/LA COMPAGNIE DE SOI

In deze mysterieuze solo, met flarden van ‘The Goldberg Variatons’ en voor de rest stilte, wordt El Meddeb omgeven door een witte woestijn van gips, geconstrueerd door keramist Malek Gnawa. Te midden van de witte oneindigheid lijkt de choreograaf zich af te schermen van tijd en ontsnapt in bijna onzichtbare gebaren, stille woorden en gebeurtenissen die hij nog graag had willen delen.

Wanneer   Za 18/11/2017 om 20.15 uur in Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (lees meer)  - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

 

'Deep are the woods' met Eric Arnal-Burtschy

Deep are the woods toont dat licht inderdaad een prachtige danser is door een illusie te bouwen met licht en rook. Hand in hand of net alleen ga je erin op verkenning. Het licht achtervolgt je, omarmt je, streelt je, spat uit elkaar.

Wanneer   Ma 20/11/2017 om 18, 19 & 20 uur & Di 21/11/2017 om 18 & 19 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs.

 

'Workshop off the Wall' in het kader van Rats (12+)

Ben je +12 en gepassioneerd door urban en/of hedendaagse dans? Laat je dan onderdompelen in deze unieke workshop die hiphop confronteert met hedendaagse dans. De choreografen nemen je mee door de verschillende danswerelden en dagen je uit om nieuwe bewegingen onder de knie te krijgen. Je gaat samen op zoek om je eigen skills te overtreffen. Dit is dé kans om je grenzen te verleggen.

Wanneer   Wo 22/11/17 van 14 tot 17 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Met de promocode 'danspunt1718' kan je als Danspunt-abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief

 

'To Come (Extended)’ met Mette Ingvartsen

‘To Come (Extended)’ onderzoekt de frictie van het seksuele in de private en publieke ruimte en daarmee onze seksuele identiteit.
Concreet laat Mette Ingvartsen vijftien performers in een staat van opwinding analyseren hoe het seksuele lichaam in contact met anderen werkt. Ze stelt de perceptie van het gemediatiseerde orgasme in vraag door extreem te vertragen en dan weer het ritme op te drijven.

Wanneer   Do 23/11/2017 om 20.15 uur in Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

 

'Rats (12+)' met fABULEUS / Ugo Dehaes

Ugo Dehaes zet een aantal drones, een volwassen hedendaagse danseres en zeven jonge urban dansers tegenover elkaar. Ze draaien om elkaar heen. Ze observeren, kopiëren, dagen elkaar uit. Solo’s en battles versmelten tot groepsdansen. Bewegingen botsen of gaan viraal. Verschillende werelden schuren langs elkaar heen en op dat raakvlak ontstaat een nieuwe danstaal.

Wanneer   Do 23, Vr 24 & Za 25/11/17 om 20.30 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Met de promocode 'danspunt1718' kan je als Danspunt-abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief

 

'FAMILY TREES' van TANK vzw/Janni Van Goor & KOPERGIETERY

Choreografe Janni van Goor maakt met een mix van professionele circusartiesten en kinderen een tragikomische voorstelling waarin circus en danstheater elkaar ontmoeten.
family trees draait rond het thema ‘familie’.

Wanneer   Vr 24 & Za 25/11/2017 om 20 uur; Zo 26/11/2017 om 15 uur in Kopergietery, Blekerijstraat 50, 9000 Gent (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Traces' met Rósa Ómarsdottir

Voor de dansperformance/installatie Traces bestudeert de IJslandse choreografe Rósa Ómarsdóttir heidense rituelen. Ze is gefascineerd door het idee dat rituelen zoals hekserij en animisme een diep respect hebben voor de natuur en zichzelf als een onderdeel van die natuur beschouwen.

Wanneer   Vr 24 & Za 25/11/2017 om 20.30 uur in Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Rites' MET José Navas / Compagnie Flak

Een virtuoze solo en een hoogtepunt in Navas’ gevoeligheid en expressiviteit.
In het gezelschap van Dvorák, Schubert, Nina Simone en Stravinsky blikt de 52-jarige José Navas terug op zijn leven, zijn liefdes en zijn nooit aflatende passie voor dans.

Wanneer   Za 25/11/2017 om 20.30 uur in Westrand Cultuurcentrum Dilbeek, Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een abo 10 korting voor de dansvoorstellingen

 

'Crowd’ met Gisèle Vienne

Met ‘Crowd’ analyseert Gisèle Vienne het fenomeen ‘geweld’ als onderdeel van onze samenleving, de uitdrukking ervan en hoe we er als gemeenschap kunnen mee omgaan (of niet). In de context van een party op elektronische muziek voeren 15 dansers, met glanzende lichamen en schokkerige bewegingen een unieke theatrale choreografie op. Intense muziek en opgewondenheid creëren verleiding en een emotionele rollercoaster

Wanneer   Za 25/11/2017 om 19.30 uur in Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

 

'Rites' met José Navas / Compagnie FLAK (CA)

In het goede gezelschap van Schubert, Dvořák en Nina Simone blikt José Navas terug op zijn leven en zijn liefdesaffaires en zoekt zo naar innerlijke rust. Hij toont zichzelf zoals hij is: een fragiele man die zich bewust is van zijn sterfelijkheid. Als sluitstuk volgt de beroemde 'Le Sacre du Printemps' van Igor Stravinsky. ‘Rites’ is een complexe, dramatische, virtuoze solo en een hoogtepunt in Navas’ gevoeligheid, expressiviteit en uniek talent. Kortom subliem!

Wanneer   Zo 26/11/2017 om 20 uur in CC CasinoKoksijde, Casinoplein 10/11, 8670 Koksijde  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen reductietarief 2

 

'Under siege' met Yang Liping Contemporary Dance

Under siege is een bewerking van de klassieke Peking opera Farewell my concubine. Liping brengt deze sage in een enscenering vol dans, acrobatiek en live muziek, met trage, verstilde scènes en een spectaculaire vormgeving.

Wanneer   Zo 26/11/2017 om 20 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs.

 

'Cry Jailolo' met Eko Supriyanto

Zeven jonge Indonesische dansers brengen in Cry Jailolo een krachtige boodschap van hoop en optimisme over het voortbestaan van de koraalriffen. Strakke ritmes op een dreigende soundtrack worden afgewisseld met expressieve solo’s; net zo mooi en zo rijk als het koraalleven zelf.

Wanneer   Di 28/11/17 om 20 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Met de promocode 'danspunt1718' kan je als Danspunt-abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief

 

'Andrade' met Michiel Vandevelde [BE]

Michiel Vandevelde vraagt zich af wat we in de publieke ruimtes van het Westen als ‘invasief’ kunnen beschouwen. In een poging een nieuwe cultuur te creëren, wapent hij zich met videoclips en reclamefilmpjes. Wat overblijft is een intieme, explosieve solo. Ontdek een synthese van zijn zoektocht naar een vooralsnog onontdekte cultuur!

Wanneer   Wo 29 & do 30/11/17 om 21 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Apollon Musagète' met Florentina Holzinger

Apollon Musagète is een hedendaagse herwerking van Balanchines neoklassieke ballet, maar ditmaal met een volledig vrouwelijke cast. Het verhaal draait rond Apollo, de Griekse god van de kunst. Op pointes en met olympische gewichten op hun schouders, gooien de choreografe en haar muzes minzaam glimlachend de gladde jongen van zijn troon.

Wanneer   Wo 29/11/17 om 20.30 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Met de promocode 'danspunt1718' kan je als Danspunt-abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief

 

'PRICE — Where do you want to go today' met Mathias Ringgenberg

De voorstelling is gemaakt voor een klassieke theatersetting en houdt het midden tussen een popalbum en een performance. We zien een figuur die gevoelens van desorientatie, instabiliteit, angst en een worsteling met liefde en relaties oproept.

Wanneer   Wo 29/11 om 22 uur & Do 30/11/17 om 21 uur in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Met de promocode 'danspunt1718' kan je als Danspunt-abonnee online tickets bestellen tegen reductietarief

 

'Cry Jailolo' met Eko Supriyanto

De magische natuurpracht van Jailolo betoverde en inspireerde choreograaf Eko Supriyanto, zelf verwoed duiker. In de hedendaagse dansvoorstelling ‘Cry Jailolo’ uit hij zijn hoop en optimisme dat de bedreigde riffen worden gered en de vissen zullen terugkomen. Een pleidooi voor het herstel van de stilte en ziel van

Wanneer   Do 30/11 & Vr 1/12/2017 om 20 uur in Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (lees meer)  - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×