Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

28/04/2016

Als Danspunt-abonnee krijg je korting op alle vormingsactiviteiten van Danspunt. Je betaalt voor deze activiteiten de abonneeprijs.

Daarnaast krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg, Buda, Campo, cultuurcentrum beringen, cultuurcentrum Adelberg, cultuurcentrum CasinoKoksijde (nieuw!!!), cultuurcentrum De Grote Post, cultuurcentrum De Velinx, cultuurcentrum De Warande, cultuurcentrum Hasselt, cultuurcentrum Zwaneberg, De Roma, Handelsbeurs, Kaaitheater, Kopergietery, Monty, Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, Schouwburg Kortrijk en Vooruit. Af en toe kan je bovendien profiteren van enkele leuke extraatjes.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (maart) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In mei op het podium...

 

'Bab(b)el' van kebinet k (6+)

In Bab(b)el gaan acteur Simon De Winne, danseres Bérengère Bodin (o.a. les ballets C de la B) en een amper negenjarig meisje dat liever danst dan spreekt op zoek naar hun eigen taal. Alsof ze net leren lezen en schrijven, tasten ze elkaars woorden en bewegingen af. De moeder- en vaderfiguur dragen het kleine meisje, haar lichaam ondersteunt ondertussen een opgezette vogel. Een droomlandschap vol dierlijke figuranten benadrukken zwijgend hun kwetsbaarheid.

Wanneer   Zo 01/05/2016 om 15 uur (lees meer)

 

'Het Zwanenmeer'

Het Zwanenmeer is een onsterfelijk sprookje over liefde, en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis; gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen Odette en Odile, die van elkaar verschillen als dag en nacht.
Uitvoering door ballet en orkest van de Staatsopera van Roese.

Wanneer    Zo 01/05/2016 om 15 uur in Capitole Gent
(meer info en tickets)

 

Joanne Amendoeira (fado)

Al twee eeuwen lang kanaliseren de Portugezen hun sterkste emoties in de fado. Wat begon in de ruige buurten van Lissabon, groeide uit tot het ware Portugese levenslied. Ook de ‘nieuwe generatie’ staat sterk in haar schoenen, met fadista Joanne Amendoeira als een van de koplopers.

Wanneer   Za 07/05/2016 om 20.15 uur (lees meer)

 

 

'Pixel' van Mourad Merzouki/Compagnie Käfig - CCN de Créteil et du Val-de-Marne (Belgische première)

Niet aflatend wordt de mens geconfronteerd met afbeeldingen, video’s en digitale schermen. Beeldschermen omringen ons in toenemende mate en een rondgang langs de metropolen in de wereld toont een voorafspiegeling van wat ons te wachten staat: een radicale en permanente blootstelling aan ‘het beeld’. Pixel onderzoekt de werkelijkheid van die toekomstige virtuele wereld door een nieuwe benadering van de interactie van dans met de meest actuele technische mogelijkheden.

Wanneer   Di 10/05/2016 om 20 uur (lees meer)

 

'Aurora' van Alessandro Sciarroni

Centraal in de performance staat 'goalbal', een balsport voor blinden en slechtzienden. Toen Sciarroni een wedstrijdje goalball bijwoonde, viel het hem op hoe de atleten bijna een soort van choreografie uitvoeren. 'Aurora' zet een mix van blinde sporters en performers op het podium, het publiek zit errond als bij een echte wedstrijd. Het geheel is een fascinerend samengaan van licht en donker, zien en horen, sport en dans waarbij ook de relatie tussen toeschouwer en speler in vraag wordt gesteld.

Wanneer  Wo 18 en do 19/05/2016 om 20 uur (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

HEDENDAAGSE DANS VOOR 50+ (cursus)

Tijdens de reeks Hedendaagse dans voor 50+ gaan we één keer per maand aan de slag met een professionele choreograaf die ons een hedendaagse danstaal laat ontdekken. Aangepast aan een ouder wordend lichaam en rekening houdend met ieders tempo.

Wanneer   Do 19/05 om 10.30 uur (lees meer)

 

 

'Wegversperring' van Nat Gras (2,5+)

Wat een betonblok is voor een auto, is een modderplas voor een fiets en een hond voor de buurvrouw. En voor de kleinsten onder ons lijkt haast de hele wereld één grote wegversperring. Rechtsomkeer maken, ontwijken of  toch doorgaan? In deze voorstelling bepalen wegversperringen het pad van de dansers, zeker ook op het podium. En soms zijn ze zelfs wegversperring voor mekaar! Komt het ooit nog goed zonder er tegenaan te botsen?

Wanneer   Za 21/05/2016 om 11 en 15 uur (lees meer)

 

Bab(b)el van KOPERGIETERY & kabinet k

Choreografen Joke Laureyns en Kwint Manshoven creëren al jaren dansvoorstellingen met kinderen en volwassenen op scène.
Bab(b)el is een ritueel, een motet voor de stilte. Het is stamelen, stotteren, fluisteren, stilvallen en zwijgen. Het is een lied, een spel, een aanstekelijke dialoog tussen lijf en stem.

Wanneer  Za 28/05/2016 om 20 uur (lees meer)

 

 

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×