Hoofdmenu

Op de (dans)boekenplank

03/10/2014

Dit najaar worden we weer verwend met enkele nieuwe uitgaven voor onze (dans)boekenplank. Zo is er het boek 'Ze noemen me duivelskind', een biografie van balletdanseres Michaela DePrince en het boek 'Dans!', een praktisch handboek voor het basisonderwijs.

 

ZE NOEMEN ME DUIVELSKIND

Biografie van Michaela DePrince

Ze noemden me duivelskind vertelt op indrukwekkende wijze hoe Michaela DePrince uitgroeit van oorlogswees tot ballerina. Een bevlogen levensverhaal over moed, doorzettingsvermogen en het najagen van dromen. Samen met haar moeder, Elaine DePrince, tekende ze haar ervaringen op. 
Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding overlijdt, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. Ze lijdt aan de huidziekte Vitiligo en de witte vlekken op haar huid leveren haar de titel ‘duivelskind’ op. Ze wordt door de leiding van het weeshuis verwaarloosd en mishandeld, en moet vechten voor haar leven. Als Michaela min of meer per toeval door een Amerikaans echtpaar wordt geadopteerd, heeft ze maar één wens: balletles. Michaela blijkt een natuurtalent te zijn en danst zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top. Dit najaar treedt ze, na twee succesvolle jaren bij de Junior Company, toe tot het corps de ballet van Het Nationale Ballet.

‘Ze noemden me duivelskind’ van Michaela DePrince en Elaine DePrince, Uitgeverij Mistral - 2014, 1ste druk -ISBN 978 90 488 2087 0 - paperback – 256p. - 17,50 euro

In het volgende Dans.Magazine kan je een uitgebreid artikel over Michaela lezen!

 

 

 

DANS!

Praktisch handboek voor het basisonderwijs

Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang. Zo verkennen zij zichzelf, de ander en de wereld.
DANS! start met theorie over dans, ontwikkelingspsychologie, competenties voor en de ontwikkelingsdomeinen van dans. Centraal didactisch uitgangspunt is ‘Leren door doen’. Het praktische deel omvat vervolgens leerlijnen dans, lesgeven in de stagepraktijk, start- en voorbeeldlessen met theoretische reflecties en samenhang met andere vakken. Er is een uitgebreide website met interactieve oefeningen, opdrachten, lesvoorbeelden en relevante links en een docentendeel met een beknopte handleiding en toetsen.
Het boek werd uitgegeven in Nederland, waar het vak dans een vast onderdeel geworden in het basisonderwijs. Hier in België is dit niet het geval, maar desalnietemin is het boek ook voor onze leerkrachten, dansdocenten, … een handig hulpmiddel en kan het veel inspiratie brengen.
De praktische didactiek met duidelijke leerlijnen helpt (aankomende) leerkrachten dansmateriaal te gebruiken en te ontwikkelen. Met DANS! ontdekken zij de expressiemogelijkheden van dans en leren deze toepassen.

‘Dans! Praktisch handboek voor het basisonderwijs’ van Etje Heijdanus-de Boer, Anouk Nunen, Martin Valenkamp, Ronald Hueskens, Pauline VerhallenUitgeverij Coutinho – 2014, 1ste druk - ISBN 978 90 469 0397 1 - paperback - 224p. - 27.50 euro

 

 

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×