Hoofdmenu

J+ Dance Crew uit Brugge is ‘Ambassadeur urban dance 2016’

12de editie Dance.Kicks

Afgelopen zondag 23 oktober 2016 werd Zinnema (Brussel) omgetoverd tot het summum van de urban dance, met o.a. de Urban Dance Competition Dance.Kicks. Een deskundige jury ging op zoek naar de nieuwe ‘Ambassadeur urban dance 2016’. Vijf groepen brachten het beste van zichzelf en bezorgden het publiek een spannende dansavond in een urbanjasje. De gegeerde titel ging uiteindelijk naar J+ Dance Crew.

Vijf groepen waagden afgelopen maand hun dans en toonden zondag in Brussel hun beste moves: Urbance (Heusden-Zolder), X-Plosion Dance (Overijse), Dansateljee (Dendermonde), ID-crew (Geel) en J+ Dance Crew (Brugge).

J+ Dance Crew on stage (c) Stanislav Dobak

 

Na de toonaangevende performances van gastgroepen K-Creation (Overijse) en het Franse prijzenbeest Cie Sun of Shade (Marseille), bracht de jury - Steeve Austin (voorzitter), Anissa Brennet, Kamilla Vilhelmsen, Marlies Seynaeve en Tamara Arruti - het unanieme verdict. J+ Dance Crew mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor urban dance in Vlaanderen’ noemen.

Met ‚The Godmother - a family portrait’, een choreografie van Jocelyn Joosten, bracht J+ Dance Crew een voorstelling over een welgestelde corrupte familie. Wanneer een sleutelfiguur wegvalt ontstaat een machtsstrijd. De jury was lovend over de originaliteit van het concept en de energie van de dansers. Daarnaast sprong de choreografie eruit op vlak van muzikaliteit en uitvoering.

 

J+ Dance Crew on stage (c) Stanislav Dobak

Met deze ambassadeurstitel krijgt J+ Dance Crew, naast een Danspunt-cheque ter waarde van 750 euro, de kans om op te treden op verschillende podia. waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×