Hoofdmenu

Belgische crew pakt wereldtitel hiphop in Praag

2014 10 28

BOORTMEERBEEKSE HIPHOPPERS WORDEN WERELDKAMPIOEN HIPHOP IN PRAAG

2-Step Dance Company pakt wereldtitel

Een team van 2-Step Dance Company uit Boortmeerbeek is afgelopen weekeinde in Praag wereldkampioen Hiphop geworden. "Dit is voor onze club werkelijk het hoogst haalbare", is bezielster Karlijne Provinciael terecht dolgelukkig. "Dit WK is voor de hiphopdansers immers wat Brazilië voor de voetballers was."

De Belgian Alliance Crew van de Boortmeerbeekse Dansclub 2-Step Dance Company is zaterdagavond op het WK Hiphop Unite in het Tsjechische Praag wereldkampioen geworden. Een onwaarschijnlijke prestatie, als je weet dat aan de wedstrijden meer dan honderd teams uit de hele wereld deelnamen. "Er waren dansers van Rusland, over India en Australië tot Zuid-Afrika en Amerika", vertelt de Mechelse Karlijne Provinciael (30), die de ruim 500 actieve leden tellende dansclub zo'n tien jaar geleden samen met haar man Mike Alvarez (46) oprichtte. "Dit WK was voor de hiphopdansers dan ook wat Brazilië voor de voetballers was."

2-Step Dance Company trok vorige week met drie teams, goed voor zo'n 30 dansers, naar de wedstrijden. De voorrondes vonden van woensdag tot en met vrijdag plaats. De megacrew 'Belgian Alliance' - een mix van 16 topdansers uit verschillende leeftijdscategorieën van de club - maakte zaterdag in de finale uiteindelijk het meeste indruk op de jury.

Hun finaledans maakte het meeste indruk op de jury. - Repro SPK

Back to the Roots

"We hebben een risico genomen door 'anders' te dansen dan de rest, maar dat heeft duidelijk geloond", vertelt mededanser en coördinator Mike Alvarez. "Waar anderen meer kozen voor de huidige trend van de 'hardere', meer 'agressieve' en zelfs 'sterielere aerobic-' hiphop-moves, zijn wij eerder teruggekeerd naar de 'roots' van de hiphop. Iets wat de jury dus duidelijk wist te bekoren", lacht de profdanser, bekend uit 'Move Like Michael Jackson'. "Sommige groepen lieten de muziek ook voor de dansers werken, iets waar wij bewust niet voor gekozen hebben", vult echtgenote Karlijne aan.

Dat ze zaterdagavond als Wereldkampioen op het podium in Praag stonden, kwam voor het Boortmeerbeekse team echt als een verrassing. "Zeker als je weet dat we nog maar een jaar in competitie dansen, en we ook pas vrij laat zijn beginnen oefenen. Om dat te compenseren, hebben we de jongste maanden wel elk weekeinde van 's morgens tot 's avonds zeer intensief getraind", verzekert een vermoeide maar zichtbaar dolgelukkige Karlijne Provinciael.

 

"Dit is echt het hoogst haalbare voor onze teams, die naast enkele profdansers uit overwegend Boortmeerbeekse studenten en scholieren bestaan."

De overige acht dansers van zowel de minicrew (11 tot 15 jaar) als de adultcrew (plus 17 jaar) behaalden in hun leeftijdscategorie allen een mooie vijfde plaats. Volgend jaar zal 2 Step haar titel moeten verdedigen op het WK in het Caribische Martinique.

"Dit smaakt zeker naar meer. We zullen het komende jaar dus nog een pak meer moeten trainen", lacht Provinciael.

 

Meer info: www.2stepdancecompany.be

 

Bron: HLN.Be - SVEN PONSAERTS

 

 

 

Genre: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×