Hoofdmenu

Aira Ensemble uit Leuven is 'Ambassadeur klassieke dans 2016'

5de editie Dance.Classix

Op zondag 13 november 2016 vond in de Leuvense Stadsschouwburg de vijfde editie van Dance.Classix plaats, festival klassieke dans. Zes groepen dongen mee naar de felbegeerde titel ‘Ambassadeur Klassieke Dans in Vlaanderen’ en bezorgden het publiek een spannende dansavond. De ambassadeurstitel ging uiteindelijk naar het Leuvense Aira Ensemble.

Zes groepen waagden hun dans en lieten in de Leuvense Stadsschouwburg het beste van zichzelf zien: EDC Ballet Company (Elevation DanceCademy, Oostende), SAMWD (Lier), Dansschool Dancelot (Brugge), Dansateljee (Dendermonde), SAMWD (Turnhout) en Aira Ensemble (Leuven).
Tijdens de juryberaadslaging konden het publiek en de deelnemers genieten van de geweldige performances van de Leuvense Balletakademie (ambassadeur klassieke dans 2015).

 

Een deskundige jury, bestaande uit Tina Van Roy (voorzitter), Greet Boterman, Alain Honorez, Stefano Giulliani en Miho Akahane, oordeelde over de choreografieën. Ze was verbluft over het enthousiasme en de overtuiging waarmee de deelnemende groepen op het podium stonden. Uiteindelijk kwam de jury tot een unaniem verdict: Aira Ensemble mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur Klassieke Dans in Vlaanderen’ noemen.

De choreografe, Goedele De Raeymaeker, en de dansers van Aira Ensemble werden geprezen voor hun adembenemende en danstechnisch sterke voorstelling. Het was duidelijk dat de dansers goed op elkaar ingespeeld zijn. De jury was ook vol lof over de ongelofelijk pakkende verhaallijn, die zowel in de dans als in de muziek tot uiting kwam.