Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

27/10/2016

Als Danspunt-abonnee krijg je korting op alle vormingsactiviteiten van Danspunt. Je betaalt voor deze activiteiten de abonneeprijs.

Daarnaast krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg, Kunstencentrum Buda, CAMPO Kunstencentrum, cultuurcentrum Beringen, cultuurcentrum CasinoKoksijde, Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek, Cultuurcentrum Strombeek, Cultuurcentrum De Adelberg, De Grote Post, de Velinx, de Warande, CCHA, Cultuurcentrum Zwaneberg, De Roma, Handelsbeurs, Kaaitheater, Kopergietery, Monty Kultuurfaktorij, Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, Schouwburg Kortrijk,  Kunstencentrum Vooruit en !nieuw! Cultuurcentrum deWerft, STUK Kunstencentrum, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge en NEXT Festival. Af en toe kan je bovendien profiteren van enkele leuke extraatjes.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (september) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In november en december op het podium...

 

'WEST - BOKAER, CUNNINGHAM & FORSYTHE' met Ballet Vlaanderen

Drie Amerikaanse choreografen, elk met hun eigen visie, identiteit en unieke bewegingstaal.

Wanneer   Do 3/11/2016 om 20.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'IN ABSENTIA' van HELKA/HELDER SEABRA

Een bijzonder energieke, viriele en gevoelige voorstelling met speciaal gecreëerde schitterende live muziek, waarbij 5 mannen de emotionele, mentale en fysieke impact van verlies onderzoeken en ervaren. Mannen reageren anders dan vrouwen. Zoeken mannen daarom een meer fysieke manier om zich uit te drukken?

Wanneer   Do 3/11/2016 om 20.15 uur in CC deWerft (Geel) (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend. Voor elke dansvoorstelling krijg je dan 4 euro korting en betaal je voor alle voorstellingen 8 euro ipv 12 euro, behalve voor Wegversperring (volwassenen betalen 7 euro, kinderen 6 euro) en urBach (12 euro ipv 16 euro).

 

'RAAKLIJNEN [8+]' met keski.e.space & Katrien Oosterlinck

 Raaklijnen gaan drie dansers op zoek naar de ruimte tussen mensen. In een vierkante ruimte gevuld met allerlei gekleurde en meetkundige vormen scheppen ze een bijzondere wereld waarin aparte spelregels gelden. De dansers spelen met de afstand tussen jou en hen, tussen jullie onderling.

Wanneer   Za 5/11/2016 om 15 & 16.30 uur; zo 6/11/2016 om 11, 14 & 16 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'LISBETH GRUWEZ DANCES BOB DYLAN' met Voetvolk / Lisbeth Gruwez

 Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan is uitgepuurd, minimalistisch en voert je mee naar de plek waar de avond overvloeit in de nacht, waar het feest ten einde loopt en de gasten huiswaarts keren, waar één iemand op de dansvloer achterblijft, onverstoorbaar, verzonken in dialoog met de muziek.

Wanneer   Wo 9 & do 10/11/2016 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'EVOL' met Claire Croizé/ECCE

De titel EVOL is ontleend aan het gelijknamige album van Sonic Youth. EVOL is ook LOVE achterstevoren geschreven en het is een afkorting van 'evolutie’. Claires danstaal wordt gevoed door een liefdevolle blik op het lichaam en zijn bewegingen. EVOL wil die liefde met het publiek delen.

Wanneer   Di 15/11/2016 om 20.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer)- Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'GLIMPSES IN TURBID WATER' van Compagnie Monica / Sarah Bostoen

Drie solo’s vormen samen één voorstelling. Allen tasten ze grenzen af. De grens van het mentale, het fysieke en die van de hybride mens.
Diepmenselijke beelden met een doorgronde emotie die een aandoenlijk trieste schoonheid bieden.

Wanneer   Vr 18/11/2016 om 20.30 uur in Westrand Cultuurcentrum Dilbeek vzw (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een abo 10 korting voor de dansvoorstellingen (enkel bij vertoon aan de balie)

 

'Moved by the Motion' met Wu Tsang and Boychild, featuring Patrick Belaga

Moved by the Motion is een samenwerking tussen beeldend kunstenaar, performer en filmregisseur Wu Tsang, performance kunstenaar Boychild en experimentele cellist Patrick Belaga. Het werk van Wu Tsang gaat over queer, transgemeenschappen en community-praktijken. boychild is bekend voor haar mind-bending movements en gaat op een fluïde, niet-binaire manier met gender om.

Wanneer   Za 19/11/2016 om 21.30 uur in Beursschouwburg (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'55' met Radouan Mriziga

Mriziga staat alleen in een lege ruimte. Door gebruik te maken van eenvoudige, sierlijke, repetitieve gebaren, verkent hij de relatie van het lichaam tot de ruimte. Haast in stilte en gefocust, gebruikt hij zijn lichaam als meetinstrument. Zijn voeten stampen en dribbelen. Zijn armen tikken op zijn knie, borst en hoofd.

Wanneer   Za 19/11/2016 om 21.15 uur van NEXT Arts Festival (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

'The common people' met Jan Martens - Next arts festival

Achtenveertig totaal verschillende inwoners uit Kortrijk en Roubaix ontmoeten elkaar voor het eerst, één op één, op het podium. Ze staan in duet, en kijken elkaar in de ogen. Deze voorstelling is een sociaal experiment, workshop en performance tegelijk, waarbij choreografie, film en verhalen uit het dagdagelijkse leven met elkaar verbonden worden.

Wanneer   Za 19/11/2016 om 19 uur & zo 20/11/2016 om 15 uur van NEXT Arts Festival (Kortrijk) (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

'Nativos' met Ayelen Parolin

De Argentijnse choreografe Ayelin Parolin woont en werk al enkele jaren in ons land. In Wallonië en Brussel klinkt haar naam ondertussen erg bekend en ook internationaal scoort ze zeer goed. Parolin is één van de drie internationale choreografen die dit jaar beloond werd met het 'Pina Bausch Fellowship Programme'. 'Nativos' is een voorstelling die speelt met clichés rond de Koreaanse cultuur en met de typische Sjamanistische rituelen. De vier dansers tasten hun eigen grenzen af en gaan tot het uiterste in deze fanatieke, bijna obsessieve choreografie. Het tempo wordt mee bepaald door een pianiste en een Koreaanse percussionist die live spelen.

Wanneer   Za 19/11/2016 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'o.T. (gateways to movement)' met Ian Kahler & Philipp Gehmacher - next arts festival

Ian Kahler nodigt danser en choreograaf Philipp Gehmacher uit om samen deze pas-de-deux te dansen. Samen bewegen ze op de ongewone manier die Ian Kahlers werk kenmerkt.

Wanneer   Di 22/11/2016 om 20.15 uur van NEXT Arts Festival (Kortrijk)  (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

'SIMPLEXITY - LA BEAUTÉ DU GESTE' met Thierry De Mey/Charleroi Danses, Ensemble intercontemporain & Ircam

De Mey fuseert dans, muziek en digitale technologie tot vormelijke structuren waarin de performers vrij kunnen bewegen. Zichtbare tegenpolen treffen elkaar: lichaam versus structuur, digitaal versus organisch, wiskunde versus natuur, wetenschap versus poëzie. Als in een deeltjesversneller botsen performers en muzikanten op elkaar en zoeken steeds nieuwe samenstellingen.

Wanneer   Wo 23/11/2016 om 20.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'3600' met Radouan Mriziga - next arts festival

3600 is een zoektocht naar een lineair en transparant gestructureerde choreografie. Een constructie waar de beweging en de verhaallijnen gedistilleerd zijn uit de daad van het construeren van objecten. Waar het lichaam wordt gebruikt als meetinstrument.

Wanneer   Wo 23/11/2016 om 20.15 uur van NEXT Arts Festival (Kortrijk) (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

'THE CLEAN AND THE DIRTY' van VERA MANTERO

In The Clean and the Dirty focust de Portugese choreografe Vera Mantero op de innerlijke transitie. Als we de relatie met en de zorg voor onze omgeving willen veranderen, dan moeten we ook ons innerlijke zelf veranderen. Dan moeten we zorg dragen voor dat precaire ‘zelf’.

Wanneer   Wo 23 & do 24/11/2016 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Úrsula Moreno'

Opgroeien in een vooraanstaande artiestenfamilie, wat doet dat met je? De Andalusische Úrsula Moreno bracht haar jeugd door met de legendarische flamencozanger Antonio Molina en actrice Angela Molina, ‘de Penelope Cruz van weleer’. Creatieve voorbeelden genoeg om Moreno’s eigen glanscarrière te voorspellen. Zij is bezeten van dans. Met precisie grijpt ze de aandacht.

Wanneer    Do 24/11/2016 om 20.15 uur in Handelsbeurs (Gent) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor zowel het abonnement als losse tickets voor fado/flamenco.

 

Úrsula Moreno

Úrsula Moreno is een geweldige danseres. Ze is geboren in Andalusië in een familie met een lange flamencotraditie, studeerde muziek en dans in Malaga en vervolmaakte haar techniek bij flamenco-iconen. Daarna volgden wereldwijde tournees met verschillende gezelschappen. Aan haar wervelende flamencodans voegde ze elementen uit andere dansstijlen toe. Nu komt ze voor het eerst naar ons land. Geruggensteund door een mannelijke danser en vier gedreven musici brengt ze een adembenemende performance die iedereen met een hart voor het zuiden en flamenco moet zien.

Wanneer   Vr 25/11/2016 om 20.15 uur in CC De Adelberg (Lommel) (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 30% korting op het basistarief

 

'ALLEEN DE GROOTSTE NABIJHEID [14+]' met fABULEUS & DOX / Bram Jansen & Ryan Djojokarso

 Het gekronkel in de liefde is de motor van deze dansvoorstelling. Dansend, lezend en struinend door Wikipedia, proberen acht jongeren tussen 14 en 21 jaar vat te krijgen op een oud boek: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang von Goethe uit 1809.

Wanneer   Vr 25 & za 26/11/2016 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'Glimpses in turbid' met Compagnie Monica / Sarah Bostoen

In ‘Glimpses in Turbid Water’ creëert choreografe Sarah Bostoen, samen met twee jonge en energieke dansers, een geheimzinnige en bevreemdende sfeer. Ze liet zich inspireren door de dramatische monoloog ‘Not I’ van Samuel Beckett en het controversiële boek ‘Mogelijkheid van een eiland’ van Michel Houellebecq.

Wanneer   Za 26/11/2016 om 20 uur in CC CasinoKoksijde (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen reductietarief 2

 

'Radical Light' met Salva Sanchis - next arts festival

 ‘Radical Light' combineert Salva Sanchis ervaringsgerichte dans met formele dans. Dit doet hij aan de hand van vier dansers en muziek. ‘Ervaringsgericht’ staat voor de dansjes die we spontaan maken op een feestje of thuis, als we alleen zijn. ‘Formele dans’ is dan weer wat je ziet in professionele dansvoorstellingen met gecomponeerde bewegingen.

Wanneer   Zo 27/11/2016 om 18 uur van NEXT Arts Festival (Kortrijk)  (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

'SONS OF SISSY' van SIMON MAYER / KOPF

In Sons of Sissy zet Mayern, na de solo SunBengSitting vorig seizoen, zijn zoektocht naar traditie verder, ditmaal met drie andere dansers die zich op scène ontpoppen tot muzikanten. Traditionele Alpenmuziek, groepsdansen en rituelen ontdoen ze behendig van hun regels en conservatisme. Interpretaties versmelten en nieuwe, tijdelijke betekenissen ontstaan.

Wanneer   Zo 27/11/2016 om 15 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'ALLEEN DE GROOTSTE NABIJHEID' van FABULEUS / DOX

Het gekronkel in de liefde is de motor van deze dansvoorstelling. Acht jongeren tussen 14 en 21 jaar proberen vat te krijgen op een oud boek: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe uit 1809.

Wanneer   Di 29/11/2016 om 20.15 uur in CC deWerft (Geel) (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend. Voor elke dansvoorstelling krijg je dan 4 euro korting en betaal je voor alle voorstellingen 8 euro ipv 12 euro, behalve voor Wegversperring (volwassenen betalen 7 euro, kinderen 6 euro) en urBach (12 euro ipv 16 euro).

 

'Protagonist' met Jefta Van Dinther/Cullberg  Ballet - next arts festival

In ‘Protagonist’ choreografeert Jefta van Dinther veertien dansers van het Cullberg Ballet, de belangrijkste internationale vertegenwoordiger van de Zweedse cultuur. In een tapijt van licht, geluid en tekstmateriaal, nemen de dansers afwisselend de rol op van hoofdpersoon.

Wanneer   Di 29/11/2016 om 20.15 uur van NEXT Arts Festival (Kortrijk) (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

'MAZING' met Vera Tussing

In Mazing worden vijf dansers in beweging gezet door het publiek. Ze creëren zichtbare netwerken van acties, die hun oorsprong vinden in eenvoudige sociale onderhandelingen. Mazing is een zachtaardige maar destabiliserende performance die onze notie van ‘de gemeenschap’ bevraagt én versterkt.

Wanneer   Di 29 & wo 30/11 & do 1/12/2016 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'SHOWN AND TOLD' van MEG STUART & TIM ETCHELLS

Choreografe en danseres Meg Stuart en schrijver/performancekunstenaar Tim Etchells (artistiek directeur van Forced Entertainment) geven het nieuwste deel in hun reeks samenwerkingen de titel Shown and Told. Tijdens deze geïmproviseerde ontmoeting gebruiken ze hun eigen lichaam als een performance-instrument binnen een gedeelde ruimte van taal en beweging.

Wanneer   Wo 30/11, do 1 & vr 2/12/2016 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'FIGURE A SEA' met Cullbergbaletten

Figure a Sea daagt de intelligentie, de schoonheid en de snelheid van de dansers uit. Een wondermooi resultaat van de vernieuwingsoperatie bij Cullbergbaletten, het voormalige klassieke ballet van Stockholm.

Wanneer   Do 1/12/2016 om 20.00 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'New Work 2016' met Michael Clark Company - december dance

Clark is ervan overtuigd dat dans meer kan zeggen dan woorden. In zijn iconische producties combineert hij de klassieke beeldtaal op een intrigerende wijze met complexe, hedendaagse invalshoeken ‘British dance’s true iconoclast’ staat bekend om zijn legendarische samenwerkingen met kunstenaars, modeontwerpers en muziekgroepen, veelal uit de camp-, punk- en rockwereld.
Teaser: http://www.concertgebouw.be/nl/sub/decemberdance

Wanneer   Za 03/12/2016 om 20 uur in Concertgebouw Brugge (lees meer) - Danspunt–abonnees krijgen 30% korting bij 2 dansvoorstellingen binnen December Dance 16 (www.decemberdance.be). Er kunnen 2 tickets aan dit kortingstarief per persoon gekocht worden. Deze reductie is geldig op het standaardtarief, in alle rangen, volgens beschikbaarheid. De tickets kunnen aan de balie van In&Uit of telefonisch via de Ticketlijn op het nummer 070 22 33 02 (ma – vr van 16.30 tot 18.30 uur) geboekt worden met vermelding van Danspunt. Ook online kunnen de tickets geboekt worden. Vermeld de couponcode DANSPUNT (hoofdlettergevoelig) bij de afrekening.

 

'Tenir Le Temps' met Rachid Ouramdane - next arts festival

Tenir le Temps’, Ouramdane’s nieuwste productie, is een creatie voor het Ballet de l’Opéra de Lyon. Zestien dansers staan kris kras door elkaar in een gecontroleerde chaos en worden voortgedreven door repetitieve muziek.

Wanneer   Za 03/12/2016 om 20.15 uur van NEXT Arts Festival (Kortrijk) (lees meer) - Danspunt-abonnees kunnen  genieten van de voorstelling aan kortingstarief, indien ze hun ticket kopen bij uit in kortrijk of aan de kassa zelf.

 

 

BAL EXPERIENCE MET LE BEAU MILO EN SPONTUS

Bal Musette met Régine en Michel Warlop

Deze workshop legt de nadruk op het aanleren van de nieuwe dansen die begin 20e eeuw in parijs ontstonden door de samenkomst van transatlantische dansen met de walsen, polkas en javas van de eerste bal musette. Op het programma: One-Step (marche), fox-trot, Charleston, Lambeth walk (N-Amerika),Tango (Argentinië), Java en valse musette (Frankrijk).

Wanneer   Za 3/12/2016 om 10-12 uur/ 16-18 uur in Muziekcentrum Dranouter (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 10% korting op bals en danscursussen

Bretoense dans met Spontus

Met deze workshop bereidt Spontus ons voor op het bretoense deel van het bal. Het accent zal liggen op de algemene bewegingen, cirkel- en rondedansen en het plezier van het samen dansen. Een groot deel van de muziek tijdens de initiatie zal worden gezongen.

Wanneer   Za 3/12/2016 om 13.30-15.30 uur in Muziekcentrum Dranouter (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 10% korting op bals en danscursussen

Bal met Spontus & Le beau Milo

Le Beau Milo nodigt ons uit op zijn “bal musette” en biedt een heel ander balervaring dan we gewoon zijn. De groep dompelt ons onder in het Parijs van de jaren 1940: de oorsprong van de musette, het realistische lied, de bal Auvergnat, de origine van de Jazz en moderne balmuziek. Musette ragtime en swing zoals het vroeger gespeeld werd, met diatonische accordeon, viool, banjo, jazzdrum en natuurlijk ook zang!

Wanneer   Za 3/12/2016 om 20.30 uurin Muziekcentrum Dranouter (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 10% korting op bals en danscursussen

 

 

'LISBETH GRUWEZ DANCES BOB DYLAN' met Lisbeth Gruwez/Voetvolk

Lisbeth Gruwez Dances Bob Dylan is uitgepuurd, minimalistisch en voert je mee naar de plek waar de avond overvloeit in de nacht, waar het feest ten einde loopt en de gasten huiswaarts keren, waar één iemand op de dansvloer achterblijft, onverstoorbaar, verzonken in dialoog met de muziek.

Wanneer   Wo 7/12/2016 om 21.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'Bij de buren: Rain - Rosas' met Anne Teresa De Keersmaeker

Op de pulserende tonen van Steve Reichs minimalistische muziek laten tien dansers zich meeslepen door een onstuitbare gezamenlijke energie die hen onderling verbindt.
Bij de buren
Opgelet, deze voorstelling vindt plaats op locatie. Met ‘Bij de buren’ neemt De Grote Post je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen het cultuurcentrum en de Vooruit in Gent is inbegrepen in de prijs. Onderweg krijg je een broodje en een inleiding op de voorstelling. Vertrek vanuit Oostende om 18.00u.

Wanneer   Do 8/12/2016 om 18.00 uur bij CC De Grote Post (Oostende) (lees meer - de voorstelling is uitverkocht; je kan je inschrijven op de wachtlijst) - Danspunt-abonnees betalen voor de dans- en circusvoorstellingen het reductietarief

 

'PUSHING THE WHEEL' van ANN VAN DEN BROEK / WARDWARD

Pushing The Wheel is een intieme herinnering aan de afgelopen 15 jaar die halsreikend uitkijkt naar de toekomst. Opgebouwd uit spontane flashbacks en flash-forwards van oud en nieuw bewegingsmateriaal.

Wanneer   Do 8/12/2016 om 20.15 uur CC deWerft (Geel) (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend. Voor elke dansvoorstelling krijg je dan 4 euro korting en betaal je voor alle voorstellingen 8 euro ipv 12 euro, behalve voor Wegversperring (volwassenen betalen 7 euro, kinderen 6 euro) en urBach (12 euro ipv 16 euro).

 

'LISBETH GRUWEZ DANCES BOB DYLAN' van Voetvolk / Lisbeth Gruwez

De van nature genereuze danseres voert met haar doordachte, trefzekere, repetitieve bewegingen zichzelf en haar publiek dronken, zonder het contact met hen te verliezen. Ze geeft de ziel van elke song een ander karakter. De persoonlijke, fysieke vertaling die Gruwez aan de nummers geeft, is mooi in balans met de wereldberoemde muziek van de songwriter.

Wanneer   Vr 9/12/2016 om 20.30 uur in Westrand Cultuurcentrum Dilbeek vzw (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een abo 10 korting voor de dansvoorstellingen (enkel bij vertoon aan de balie)

 

'MONUMENT 0.1: VALDA & GUS' van ESZTER SALAMON

De voorstelling situeert zich op de grens van fictie en geschiedenis. Met lichamen, woorden en gebaren wordt een compositie gekneed waarin het voortschrijden van de tijd en uit herinneringen opgediepte verhalen zich verstrengelen. Haast onbeschaamd tarten Valda Setterfield en Gus Solomons Jr. de verwachtingen die bij hun hoge leeftijd horen. Hoe kan verlangen de dood misleiden?

Wanneer   Vr 9 & za 10/12/2016 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Barbarians' met Hofesh Shechter - december dance

the barbarians in love bijt de spits af en onthult meteen op een elegante en intieme manier Shechters typische choreografische stijl. Trillend van emotie bewegen zes witgeklede dansers als één figuur op de tonen van een eclectische barok-score.
Teaser: http://www.concertgebouw.be/nl/sub/decemberdance

Wanneer   Za 10/12/2016 om 20 uur 2016 in Concertgebouw Brugge (lees meer) - Danspunt–abonnees krijgen 30% korting bij 2 dansvoorstellingen binnen December Dance 16 (www.decemberdance.be). Er kunnen 2 tickets aan dit kortingstarief per persoon gekocht worden. Deze reductie is geldig op het standaardtarief, in alle rangen, volgens beschikbaarheid. De tickets kunnen aan de balie van In&Uit of telefonisch via de Ticketlijn op het nummer 070 22 33 02 (ma – vr van 16.30 tot 18.30 uur) geboekt worden met vermelding van Danspunt. Ook online kunnen de tickets geboekt worden. Vermeld de couponcode DANSPUNT (hoofdlettergevoelig) bij de afrekening.

 

'RADICAL LIGHT' van SALVA SANCHIS / KUNST/WERK

In Radical Light, een creatie voor vier dansers, combineert choreograaf Salva Sanchis ervaringsgerichte en formele dans. ‘Ervaringsgericht’ zijn de dansjes die we spontaan maken op een feestje of thuis – instinctief maar tegelijk sociaal bepaald. Formele dans is dan weer wat je ziet tijdens dansvoorstellingen: volledig gecomponeerde bewegingen.

Wanneer   Di 13/12/2016 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'NICHT SCHLAFEN (EERDER: MAHLER 16)' met les Ballets C de la B / Alain Platel

Alain Platels omringt zich voor zijn nieuwe creatie met enkele artistieke ‘compagnons de route’ . De muzikale leiding ligt in handen van componist Steven Prengels. Muzikaal laten zij zich inspireren door liederen en fragmenten uit het muzikale oeuvre van Gustav Mahler, maar evengoed door de polyfone tradities van de Congolese zangers Boule Mpanya en Russell Tshiebua, die Platel ontmoette via Coup Fatal. Voor het decor werkt Platel voor het eerst samen met Berlinde De Bruyckere.

Wanneer   Wo 14 & do 15/12/2016 om 20.00 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan
 

 

'SWAN LAKE' met Jakop Ahlbom & ICKamsterdam

Swan lake van Jakop Ahlbom is een moderne vertaling van Het zwanenmeer, een vrije interpretatie van het oorspronkelijke sprookje. Centraal staat de destructieve kracht van liefde. Hoe gaan wij om met de liefde, in alle puurheid maar ook in de dubbelhartigheid ervan? Ahlbom is geïnteresseerd in het dilemma van de mens die we willen zijn en de mens die we soms moeten en zullen zijn.

Wanneer   Wo 14/12/2016 om 20.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'DE NOTENKRAKER'

De Notenkraker” het ultieme kerstverhaal op de muziek van Tjaikovski, een niet te missen ballet voor de hele familie. Pjotr Tjaikovski zette muziek op enkele van de meest bekende en onsterfelijke balletten, die tot op vandaag de mensen verrukken. ‘De Notenkraker’ is er een van. Nochtans liet de kritiek na de wereldpremière in 1892 in Sint-Petersburg niet vermoeden dat het ballet zo’n lang leven beschoren zou zijn. Critici vonden het meer een pantomine zonder diepere betekenis, en laakten het gebrek aan danspassen. Pas halfweg de 20e eeuw werd ‘De Notenkraker’ echt naar waarde geschat, en sindsdien is het ballet niet meer van de affiche verdwenen.

Wanneer   Do 15/12/2016 om 20 uur in Stadsschouwburg Antwerpen
                 Za 17/12/2016 om 20 uur in Ethias Theater Hasselt
                 Zo 18/12/2016 om 15 uur in Capitole Gent
(meer info en tickets) - De korting (15%) is geldig op de ticketprijzen (excl. reservatie-en verzendingskosten). Korting niet geldig op reeds eerder aangekochte tickets. KORTINGSCODE 'DANSPUNT'

 

'THE BALLAD OF EROL KLOF' van ZITA SWOON GROUP

The Ballad of Erol Klof wordt opnieuw een mix van dans, muziek, woordenspel, kostuums en maskers. Welkom in de wondere wereld van Zita Swoon.
Frontman Stef Kamil Carlens laat zich voor de nieuwste productie van Zita Swoon Group inspireren door volkskunst en rituelen.

Wanneer   Vr 16 & za 17/12/2016 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'DANCE AND RESISTANCE ENDANGERED HUMAN MOVEMENTS VOL.2' met Nada Productions / Amanda Piña & Daniel Zimmermann

De voorstelling vindt plaats in een intieme setting en is een levend organisme. Voor elke versie nodigen de makers lokale deelnemers uit en laten ze zich voeden door de geest en de economie van de stad waar de voorstelling halt houdt. Dit is het tweede deel van de reeks Endangered Human Movements die handelt over danstradities die met uitsterven bedreigd zijn.

Wanneer   Di 20 & wo 21/12/2016 om 19.00 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan.
Voor deze voorstelling zoekt STUK nog deelnemers voor de voorbereidende workshops en de voorstellingen.

 

'GOLDEN HOURS (AS YOU LIKE IT)' van ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS

Met de dubbele titel Golden Hours (As you like it) verwijst Anne Teresa De Keersmaeker naar een ontmoeting tussen Brian Eno’s ambient-album Another Green World en Shakespeares zonderlinge komedie As You Like It. Hierin vluchten verliefde personages terug de natuur in – naar het idyllische woud van Arden waar geen tijd bestaat – weg van een corrupte hofhouding.

Wanneer   Di 20, wo 21 & do 22/12/2016 om 20.30 uur in Kaaitheater (Brussel) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'OUR TIMES' met Michiel Vandevelde

Our Times haalt inspiratie uit een gesprek van de filosoof Jean-Luc Nancy én bevat dansmateriaal uit populaire dansclips. Met die contrasterende materialen zoeken drie dansers het conflict op tussen diepte en oppervlakkigheid - niet louter als een kritiek op onze tijd, maar als een poging om nieuwe denkmogelijkheden te openen.

Wanneer   Di 20 & wo 21/12/2016 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw (Leuven) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'DE NOTENKRAKER' met Kiev Ballet

Met zijn choreografie van De notenkraker laat Radu Poklitaru bovenal een sprookje zien. Een sprookje waarin Clara mijmert over liefde en geluk en droomt over meneer en mevrouw Stahlbaum die veranderen in Muizenkoning en Muizenkoningin en over haar lievelingspop - De notenkraker - die haar peetvader Drosselmeyer voor haar heeft gemaakt. Alles blijkt nét anders dan het in eerste instantie lijkt.

Wanneer   Wo 28/12/2016 om 20.00 uur in ccha (Hasselt) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

Schouwburg Kortrijk - next arts festival

Schouwburg Kortrijk is één van de partners van NEXT festival op de Danspunt-kortingpagina van NEXT festival vind je verschillende voorstellingen terug die Schouwburg Kortrijk mee organiseert. Het NEXT festival vindt plaats van 17 november tot 3 december 2016. Meer info: www.nextfestival.eu

 

 

 

 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×