Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

2/5/2017

Als Danspunt-abonnee krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg (Brussel), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CAMPO Kunstencentrum (Gent), CC Beringen,  Cultuurcentrum Brugge, CasinoKoksijde, Cultuurcentrum De Adelberg (Lommel), De Grote Post (Oostende), de Velinx (Tongeren), de Warande (Turnhout), Cultuurcentrum deWerft (Geel), CCHA (Hasselt), Cultuurcentrum Strombeek (Grimbergen),Cultuurcentrum Zwaneberg (Heist–op–den–Berg), Concertgebouw Brugge, De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), Kaaitheater (Brussel), Kopergietery (Gent), Monty Kultuurfaktorij (Antwerpen), Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, NEXT Festival (Kortrijk), Schouwburg Kortrijk, STUK Kunstencentrum (Leuven), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (maart) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In mei en juni op het podium...

 

'TO BELONG' met Koen De Preter & Theater Stap

Choreograaf Koen De Preter gaat in zijn werk op zoek naar natuurlijke en eerlijke bewegingen. In zijn zoektocht naar de menselijke maat vond hij eerder een uitdaging bij de 90-jarige Alphea Pouget, of bij groepen figuranten van diverse leeftijden. Met To Belong waagt hij zich aan een groepschoreografie voor mensen met een beperking.

Wanneer   Wo 3 & do 4/05/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'MOCKUMENTARY OF A CONTEMPORARY SAVIOUR ' met Wim Vandekeybus/Ultima Vez

Door een surreële en onbestemde sfeer te creëren doet Wim Vandekeybus ons nadenken over onze eigen beleving van het hier en nu. Science fiction en utopie/dystopie liggen er dicht tegen elkaar. Niets is wat het lijkt. Mockumentary of a contemporary saviour handelt zo indirect over onze maatschappij en haalt thema’s aan als verbeelding, vrijheid en bijgeloof.

Wanneer   Wo 3/05/2017 om 20.00 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'LACHRIMAE' met Hathor Consort & Femke Gyselinck

Hathor Consort koos ervoor om aan de raadselachtige, vijfstemmige weemoed van John Dowland's LACHRIMAE een zesde stem toe te voegen met de danseres Femke Gyselinck. Zij liet zich inhoudelijk inspireren door Flow my Tears: haar bewegingen kunnen gelezen worden als een choreografische verbeelding van de emoties die dit donkere gedicht oproept.

Wanneer   Do 4/05/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'Mockumentary of a contemporary Saviour' met WIM VANDEKEYBUS/ULTIMA VEZ

In het theatrale en dansante Mockumentary of a contemporary Saviour brengt Vandekeybus een scherpzinnig portret van een messias als fictief karakter. Hij/zij staat in een wereld die niet kon of wilde gered worden. In deze nieuwe creatie plaatst Vandekeybus 4 hoofdpersonages en hun bovennatuurlijke engelbewaarders in een futuristische realiteit. Science fiction en utopie/dystopie liggen er dicht tegen elkaar.

Wanneer   Vr 5/05/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge - Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge  (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'Double Bill: Ode to the Attempt & They Might be Giants' met JAN MARTENS / STEVEN MICHEL

Na het imposante The dog days are over, brengt Jan Martens deze grappige en persoonlijke deconstructie van een creatief proces. Wanneer een artiest iets creëert, doorloopt hij verschillende stadia. In deze clevere performance wil Jan Martens die fasen een nieuw leven geven. Hij navigeert tussen authenticiteit en manipulatie, perfectionisme, ‘coolness’ en melancholie.

Wanneer   Do 11/05/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge - MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge (Sint-Andries)  (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'O.T. (THE EMOTIONALITY OF THE JAW)' met Ian Kaler

In o.T. (the emotionality of the jaw) ontplooit Ian Kaler een pulserende, ritmische flow van zwaaiende bewegingen die de contouren van het lichaam vertroebelen en vervagen. De relatie tussen tijd en ruimte is ambigu. Het lichaam is ‘out of focus’. Ian Kaler wordt vergezeld door Aquarian Jugs (aka Jam Rostron aka Planningtorock) en de percussionist Houeida Hedfi.

Wanneer   Do 11/05/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'AIDA'

Met deze opera in vier akten zette Giuseppe Verdi een van de allermooiste liefdesverhalen ooit op muziek. Al meteen na de première in 1871 in Caïro was duidelijk dat Giuseppe Verdi een onvervalste klassieker had gecomponeerd. Het passionele, gedoemde liefdesverhaal, Verdi’s hartverscheurend mooie muziek en de indrukwekkende Triomfscène maken van ‘Aïda’ een niet te missen opera.

Wanneer   De voorstellingen van Aïda, oorspronkelijk voorzien in het najaar van 2016, zijn door wijzigingen in de internationale tourplanning verschoven naar het voorjaar van 2017. Wie al in het bezit was van kaarten voor het najaar zal op de nieuwe datum over dezelfde plaatsen beschikken. Alle ticket kopers worden gecontacteerd door Sherpa.

                Vr 12/05/2017 om 20 uur in Ethias Theater Hasselt
                Za 13/05/2017 om 20 uur in Stadsschouwburg Antwerpen
                Zo 14/05/2017 om 16 uur in Capitole Gent
(meer info en tickets) - De korting (15%) is geldig op de ticketprijzen (excl. reservatie-en verzendingskosten). Korting niet geldig op reeds eerder aangekochte tickets. KORTINGSCODE 'DANSPUNT'

 

Bosch in bed (8+) met Danscompagnie de Stilte

Wonderbaarlijke muziek- en dansvoorstelling waarin de fantasie van Jheronimus Bosch in klank en beeld tot leven komt. Prachtige dans, meeslepende muziek en ongelofelijke gebeurtenissen staan garant voor een zinderende theaterervaring.
De dansers van de Stilte en de musici van Artvark halen alles uit de kast om de poorten naar je fantasie verder open te zetten. Een waarlijk eerbetoon en vooral een ambitieuze en grootschalige voorstelling rond de wonderlijke wereld van Bosch, die dit seizoen precies 500 jaar geleden overleed

Wanneer   Za 13/05/2017 om 19.00 uur in CC De Adelberg, Adelbergpark 1, 3920 Lommel (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 30% korting op het basistarief

 

'OF IVORY AND FLESH - STATUES ALSO SUFFER' met Marlene Freitas

Of ivory and flesh is een grotesk bal van versteende figuren, aangevuurd door eclectische live percussiemuziek. Het lijken wel standbeelden die als marionetten bespeeld worden, of figuurtjes uit een muziekdoos die rond hun as wentelen. De Kaapverdische choreografe Marlene Freitas vond onder meer inspiratie in de films van Chris Marker en de mythische figuur van Pygmalion die zijn standbeeld tot leven laat wekken.

Wanneer   Di 16/05/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'7' MET RADOUAN MRIZIGA

Met 7 presenteert Radouan Mriziga het slotstuk van zijn trilogie, na 55 en 3600. Opnieuw staat de relatie tussen dans, bouwen en architectuur centraal. In 7 verrijkt Mriziga deze relatie door er mysterie en verbeelding aan toe te voegen. Hij kijkt hiervoor naar de mythologie van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld.

Wanneer   Wo 17, do 18, vr 19 & za 20/05/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'ROSAS DANST ROSAS' MET ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS

Vier danseressen dansen zichzelf, opnieuw en opnieuw en opnieuw. De uitputting en volharding die de dans vereist geeft gedaante aan een emotionele geladenheid. Tegelijk staat die scherp in contrast met het rigoureuze choreografische raamwerk van De Keersmaeker. Voor deze herneming danst een volledig nieuwe, jonge cast Rosas danst Rosas.

Wanneer   Wo 21, do 22, vr 23, za 24, di 27, wo 28 & do 29/06/2017 om 20.30 uur & zo 25/06/2017 om 15 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'IN ABSENTIA' met Helka/Helder Seabra

In In Absentia ervaren en onderzoeken vijf mannen de emotionele, mentale en fysieke impact van verlies. Er mag gehuild, gelachen en ervaren worden. Zelfs als man. Het verlies van een dierbaar iemand, het verlies van de spraak, het verlies van een fantastisch boek, het verlies van een vriendschap, een liefde, het verlies van een project dat niet gecreëerd kan worden.

Wanneer    Di 23 & wo 24/05/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan. Op woensdag 24 mei is er een gratis workshop voor ervaren amateurdansers door Helder Seabra.

 

uitverkocht - 'Lachrimae or Seven Teares' met Femke Gyselinck

Femke Gyselinck brengt een choreografische versie van 16de-eeuwse componist John Dowlands meesterwerk 'Flow My Tears'. Je ziet zes variaties op één basisbeweging, tot de performance als het ware de partituur van de muziek wordt.

Wanneer   Di 23/05/2017 om 20 uur in Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

uitverkocht - 'Flamer' met Femke & Lander Gyselinck

Behalve hun genen delen broer en zus Gyselinck een grote fascinatie voor elkaars beroep: hij is drummer, zij danseres. Voor de creatie van hun eerste gezamenlijke voorstelling ruilen ze voor één keer van job. Aan de hand van een nummer van Jennifer Lopez – nog zo’n gemeenschappelijke passie – construeren ze een dansvoorstelling met live muziek: hij danst, zij maakt muziek. Tot de grens tussen dans en muziek vervaagt.

Wanneer   Wo 24/05/2017 om 20 uur in Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

'Feu' met Etienne Guilloteau / Action Scénique

Etienne Guilloteau vertaalt 'Antigone' van Sophokles naar een hedendaagse dansvoorstelling. De Argentijnse danseres Cecilia Lisa Eliceche is Antigone en wordt geconfronteerd met de live gespeelde dramatische muziek door het elektrische gitarenkwartet ZWERM. In een strijd tussen passie en rede toont ‘Feu’ ons een schitterende danseres omgeven door een indrukwekkende muziekscore

Wanneer   Do 1/06/2017 om 20.15 uur in Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

 

'kalf' van ZAAM

Kalf! is een dansvoorstelling met theater en muziek. Met dans en muziek. Met dans en theater. Het gaat over een koetje. Ze leeft met vele melkkoeien samen in een grote stal en ze droomt over India, waar de koeien heilig zijn. Daar worden koeien oud en alle kalfjes zijn er van goud!

Wanneer   Wo 7/06/2017 om 10 en 15 uur in Kopergietery - KG Rabot, Vlotstraat 22 9000 Gent  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×