Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

2/3/2017

Als Danspunt-abonnee krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg (Brussel), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CAMPO Kunstencentrum (Gent), CC Beringen,  Cultuurcentrum Brugge, CasinoKoksijde, Cultuurcentrum De Adelberg (Lommel), De Grote Post (Oostende), de Velinx (Tongeren), de Warande (Turnhout), Cultuurcentrum deWerft (Geel), CCHA (Hasselt), Cultuurcentrum Strombeek (Grimbergen),Cultuurcentrum Zwaneberg (Heist–op–den–Berg), Concertgebouw Brugge, De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), Kaaitheater (Brussel), Kopergietery (Gent), Monty Kultuurfaktorij (Antwerpen), Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, NEXT Festival (Kortrijk), Schouwburg Kortrijk, STUK Kunstencentrum (Leuven), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (december) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In april op het podium...

 

'ATELIER III' van MEG STUART, JEROEN PEETERS, JOZEF WOUTERS & DAMAGED GOODS

Een oude fabriek, de geschikte plek bij uitstek voor een dialoog met de imaginaire ruimtes die choreografe Meg Stuart creëert voor Atelier III. De ruimte biedt onderdak aan het atelier van scenograaf Jozef Wouters. Gezamenlijk ontvouwen ze precaire collectieve praktijken van ontmoeten en maken – met levende lichamen, met plakband en hout, met aangedragen geluiden en stedelijk rumoer.

Wanneer   Do 30, vr 31/03 & za 1/04/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater (Decoratelier, Liverpoolstraat 24, 1080 Sint-Jans-Molenbeek) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'CAEN AMOUR' van TRAJAL HARRELL

De Amerikaanse choreograaf Trajal Harrell installeert een ontmoeting tussen pionier van de vroegmoderne dans Loïe Fuller, butoh-grondlegger Tatsumi Hijikata, en Comme des Garçons-oprichtster Rei Kawakubo. Ook introduceert hij de hoochie coochie-shows. Deze verleidelijke buikdansspektakels in Oosterse jurken zijn voorlopers van vaudeville en striptease.

Wanneer   Vr 31/03 & za 1/04/2017 om 19 en om 21 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'BOMBYX MORI' van OLA MACIEJEWSKA

Ola Maciejewska laat zich in dit stuk voor drie dansers inspireren door Fullers Serpentine Dance. Ze onderzoekt de verhouding tussen mens en materie in de kunsten door beweging te creëren in grote doeken. Ze speelt met het samenvallen van lichaam en object en de strijd die de twee met elkaar aangaan. Bombyx Mori verwijst naar de zijderups die in zijn voortbestaan volledig afhankelijk van de mens is geraakt.

Wanneer   Za 1/04/2017 om 19 uur in Kaaistudio's, O.L.V. Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Meeting' met ANTONY HAMILTON & ALISDAIR MACINDOE

Antony Hamilton is een met prijzen overladen Australische choreograaf. Hij creëerde voorstellingen voor gezelschappen als Ballet de l’Opéra de Lyon, Skånes Dansteater en Australian Dance Theatre. In Meeting speelt hij een nauwgezet spel tussen beweging en muziek en onderzoekt hij de verhouding tussen mens en machine. Twee dansers bevinden zich in een kring van 64 muziekrobotjes, ontworpen door Alisdair Macindoe. Meeting is een supergeconcentreerd ritueel dat Hamiltons choreografische stijl, gebaseerd op popping en locking, typisch voor urban dance, illustreert.
Met steun van Australia Council for the Arts, The City of Melbourne through Arts House

Wanneer   Di 4/04/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge (MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge (Sint-Andries))
 - Belgische première/exclusief voor België (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'Het Zwanenmeer'

Meer dan een eeuw na de creatie van het ballet, is Het Zwanenmeer nog altijd het meest gedanste ballet ter wereld. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. ‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Pjotr Tjaikovski, is een van de beroemdste en mooiste balletten uit de geschiedenis. Nochtans was het bij de creatie in Moskou in 1877 niet meteen een succes. Pas na de première van een nieuwe versie in 1895, met herwerkte choreografieën van Marius Pepita en een door Ricardo Drigo aangepaste partituur – Tsjaikovski was immers in 1893 overleden – trad het werk de onsterfelijkheid in.

Wanneer   Do 06/04/2017 om 20 uur in Ethias Theater Hasselt
                 Vr 07/04/2017 om 20 uur in Capitole Gent
                 Za 08/04/2017 om 20 uur in Stadsschouwburg Antwerpen
                 Zo 09/04/2017 om 15 uur in Stadsschouwburg Antwerpen
(meer info en tickets) - De korting (15%) is geldig op de ticketprijzen (excl. reservatie-en verzendingskosten). Korting niet geldig op reeds eerder aangekochte tickets. KORTINGSCODE 'DANSPUNT'

 

'Our Darkness' met Mélanie Lomoff, Romeu Runa en Sara Vanderieck

Maak kennis met twee wezens die al heel lang samenleven in een afgesloten ruimte. En daar vermoedelijk nog lange tijd zullen blijven. Welke band ze hebben met elkaar valt niet te omschrijven. Zijn ze geliefden? Broer en zus? Of één en dezelfde persoon? Misschien zijn het gewoon vreemden voor elkaar. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze zijn op zoek naar een ontmoeting met ‘de ander’ op de meest persoonlijke manier mogelijk.

Wanneer   Vr 14/04/2017 om 20 uur in Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

'WEGVERSPERRING' van NAT GRAS

Wat een betonblok is voor een auto, is een modderplas voor een fiets en een hond voor de buurvrouw. Rechtsomkeer maken, ontwijken of toch doorgaan?
Wegversperringen bepalen het pad van de dansers. Of wie is wegversperring voor wie?
Een voorstelling voor iedereen vanaf 2,5 jaar.

Wanneer   Wo 19/4/2017 om 14.30 uur in CC deWerft, Werft 32, 2440 Geel (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend. Voor elke dansvoorstelling krijg je dan 4 euro korting en betaal je voor alle voorstellingen 8 euro ipv 12 euro, behalve voor Wegversperring (volwassenen betalen 7 euro, kinderen 6 euro) en urBach (12 euro ipv 16 euro).

 

'Carla Pires'

In de huid kruipen van Amália Rodrigues, veel fadista’s zouden er hun ziel voor geven. Carla Pires speelde het klaar, figuurlijk dan toch. Vier jaar lang vertolkte ze haar boegbeeld in de grootste musical die Portugal ooit voortbracht. Nu staat ze als zichzelf op het podium: één brok intensiteit die de traditie herinterpreteert en zo stilaan ook zelf een plaats in de fadogeschiedenis verovert.

Wanneer    Do 20/04/2017 om 20.15 uur in Handelsbeurs, Kouter 29, 9000 Gent (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor zowel het abonnement als losse tickets voor fado/flamenco.

 

'PROTOTYPE' met Marc Vanrunxt

Prototype is als een reis in de tijd, naar wat in de jaren zeventig een muziek van de toekomst was, en wat mogelijks nog altijd zo klinkt. Koenraad Dedobbeleer maakt een scènebeeld waarvoor hij zich inspireert op het werk van de Amerikaanse schilder Ellsworth Kelly (1923-2015). Zijn werk was en is cruciaal in de ontwikkeling van het werk van Marc Vanrunxt.

Wanneer   Do 20/04/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

'Our Darkness' met Mélanie Lomoff, Romeu Runa & Sara Vanderieck

Op scène zien we een man en een vrouw die al lang in een afgesloten ruimte leven en er nog heel lang zullen verblijven. Ze hebben manieren ontwikkeld om zich te verstrooien, zodat ze niet altijd precies hetzelfde routineuze dagelijks leven beleven met exact dezelfde persoon. Ze zijn op zoek naar ontmoetingen met de ander op een zo specifiek- en persoonlijk mogelijke manier, wat leidt tot excessen. ‘Our Darkness’ is een intense emotionele rollercoaster over de overlevingsdrang van twee eenzame mensen.

Wanneer   Vr 21/04/2017 om 20.15 uur in Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

 

'SILENCE' van FIELDWORKS

Het duo Heine Avdal en Yukiko Shinozaki experimenteert met licht als een meting van tijd: met black outs creëren ze een illusie van duisternis, waarbinnen je subtiele verschuivingen en veranderingen in lichtsterkte en temperatuur waarneemt.

Wanneer   Vr 21 & za 22/04/2017 om 20.30 uur in Kaaistudio's, O.L.V. Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'URBACH' van HELKA / HELDER SEABRA

In urBach denkt Helder Seabra outside the box en werkt hij buiten de grenzen van het theater en brengt dans naar een kerk. Samen met 20 (semi)professionele dansers en amateurs van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden combineert en confronteert hij urban en hedendaagse dansstijlen met de klassieke muziek van Johann Sebastian Bach, live uitgevoerd door organist Nico Declerck van orgelvereniging Octave en Mixtuur.

Wanneer   Wo 26/4/2017 om 20.15 uur in CC deWerft, Werft 32, 2440 Geel (lees meer) - Op vertoon van de kortingbon die bij je Dans.Magazine zit, wordt de vriendenprijs aangerekend. Voor elke dansvoorstelling krijg je dan 4 euro korting en betaal je voor alle voorstellingen 8 euro ipv 12 euro, behalve voor Wegversperring (volwassenen betalen 7 euro, kinderen 6 euro) en urBach (12 euro ipv 16 euro).

 

'INTENSIONAL PARTICLE & SPLIT FLOW + ANDROPOLAROID 1.1' met ChHiroaki Umeda/S20 + Yui Kawaguchi (Belgische première)

In Intensional particle visualiseert Hiroaki Umeda de energetische kracht van beweging met behulp van bewegingssensoren. In Split flow - oorspronkelijk bedoeld als een installatie voor het Van Abbemuseum in Eindhoven - richt hij zich op dingen die alleen te zien zijn wanneer we bewegen.
Vijf jaar na de eerste solo van Yui Kawaguchi drong een update zich op: andropolaroid 1.1. Bij het begin van een immigratie steekt het 'onbekende' immers sterk af tegenover het 'bekende'. Maar wat gebeurt er wanneer het onderscheid vervaagt?

Wanneer   Wo 26/04/2017 om 20.00 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'MOCKUMENTARY OF A CONTEMPORARY SAVIOUR' met Ultima Vez/Wim Vandekeybus

In deze nieuwe creatie plaatst Vandekeybus vier hoofdpersonages en hun bovennatuurlijke engelbewaarders in een futuristische realiteit. Door een surreële en onbestemde sfeer te creëren, doet hij ons nadenken over onze eigen hier-en-nubelevenis. Science fiction en utopie/dystopie liggen er dicht tegen elkaar. Niets is wat het lijkt.

Wanneer   Wo 26, do 27 & vr 28/04/2017 om 20.30 uur in STUK KUNSTENCENTRUM vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan

 

 

'RADICAL LIGHT' van Salva Sanchis

Radical Light is een choreografie waarbij muziek en dans met elkaar flirten rond een gedeelde puls. Een uur lang compromisloze dans en geluid tegen 120 beats per minuut.

Wanneer   Do 27/04/2017 om 20.30 uur in cc Strombeek, Gemeenteplein z/n, 1853 Strombeek-Bever (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een abo 10 korting voor de dansvoorstellingen (enkel bij vertoon aan de balie)

 

'FLOOD' van DANIEL LINEHAN / HIATUS

Te midden van onze wegwerpmaatschappij en de vloed – the flood – aan nieuwe technologieën en ideeën, stelt Linehan vragen bij de culturele dominantie van het nieuwe. Tegelijk staat hij stil bij wat verdwijnt, bij wat aan een steeds sneller tempo overbodig wordt.

Wanneer   Vr 28 & za 29/04/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'STUUR EENS EEN DVD OP' MET VINCENT DUNOYER

Met DVD DVD, zoals Dunoyer Vincent Danser, maakt Vincent Dunoyer een montage van persoonlijke en professionele herinneringen, als een lezing doorspekt met video en dans. Intiem én universeel: Vincent Dunoyer op zijn best!

Wanneer   Vr 28 & za 29/04/2017 om 19 uur in Kaaistudio's, O.L.V. Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Horses' met KABINET K & HETPALEIS

Horses is een dansvoorstelling in het kader van de Dag van de Dans en zit vol ontembare energie. Vijf kinderen en vijf volwassenen ontmoeten elkaar. Ze delen gretigheid, verwondering en vooral een onwankelbaar vertrouwen in elkaar. Op live muziek van Thomas Devos en Eva Vermeiren zoeken de dansers naar een symbiose, een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard. Horses is door zijn gelaagdheid en universele poëzie een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

Wanneer   Za 29/04/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge (Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge) (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

Federico Ordoñez

Deze prominente flamencodanser verbleef jaren in Sevilla om zijn danstechniek te verfijnen. Als choreograaf is hij verbonden aan de Muntschouwburg. Referenties heeft hij bij de vleet. Uitverkochte zalen van hier tot in Hongarije bevestigen zijn populariteit.  Steeds weet hij het publiek sterk emotioneel te raken. VTM bracht hem definitief bij het grote publiek. Hij spat gewoon van het scherm, Federico geeft je meteen zin om naar Spanje te vertrekken, Poëzie in beweging: de jury had niets dan lovende woorden toen hij zijn kans waagde in Belgium’s got Talent.

Wanneer   Za 29/04/2017 om 20.15 uur in CC De Adelberg, Adelbergpark 1, 3920 Lommel (lees meer) - Danspunt-abonnees krijgen 30% korting op het basistarief

 

'SPRACHSPIEL' met l'hommmm

Sprachspiel is een voorstelling die het midden houdt tussen dans en theater, tussen kunst en filosofisch experiment. Een uitdagende en toch toegankelijke voorstelling over hoe taal en betekenis ontstaan uit een spel met abstractie.

Wanneer   Za 29/04/2017 om 15.00 uur in ccha, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen, op vertoon van hun kortingsbon, de abonnementsprijs

 

'Altered Natives’ Say Yes To Another Excess - TWERK' met Cecilia Bengolea en François Chaignaud

Samen met drie andere dansers onderzoeken Cecilia en François één stijl: grime, een felle mix van dancehall, hiphop en UK garage. Voor het eerst gaan grime-dj’s Elijah en Skilliam - van het Londense Butterz-label - een samenwerking aan met hedendaagse dansers. Een expressieve, poëtische en intuïtieve dansvoorstelling met live muziek én - hoe kan het ook anders - een gratis afterparty.

Wanneer   Za 29/04/2017 om 20 uur in Kunstencentrum Vooruit vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent  (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen het reductietarief (enkel via de ticketbalie, niet online!)

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×