Hoofdmenu

Live-Soundscaping

Van klank tot muziek

Live-soundscaping is een actieve workshop.
In een atelier waar instrumenten en een zanginstallatie, maar ook verscheidene voorwerpen en geluidstoestellen staan, achterhalen we de invloed van muziek op spel- en bewegingsscènes. Voegt de klank iets toe aan de scène of choreografie of haalt het deze juist onderuit? Hoe schakel je geluid het beste in en hoe kom je tot een live-uitvoering die tegelijkertijd theatraal blijft? En hoe speel ik als performer het slimste in op de muziek?

Je gehoor wordt op de proef gesteld en we proberen je verbeelding en theatrale inzichten te verbreden. Hoeveel geluiden kan jij uit een voorwerp halen of enkel met je stem en lichaam produceren? Samen creëren we inventieve soundscapes waarin we alledaagse geluiden met e ecten omvormen tot geheel nieuwe klanken. In live-soundscaping mag je uittesten en proberen en zo gaandeweg jouw visie op performen verder ontwikkelen of ontdekken.

Voor wie?
Performers en makers, jong en oud, beginnend of ervaren, die de mogelijkheden van muziek en geluid willen onderzoeken op het podium.

Lesgever
Elias Vandenbroucke is muzikant en acteur en studeerde in 2016 af als theatermaker aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In zijn producties is hij steeds op zoek naar nieuwe manieren om muziek en verschillende disciplines in de podiumkunsten met elkaar te verbinden. Zijn afstudeerproductie ‘Kluster’ ontving de jongerenprijs op het Theater Aan Zee-festival in Oostende en de ‘Best international performance-award’ op het Fringe-festival in Amsterdam.

 

een samenwerking tussen DANSPUNT, WISPER en OPENDOEK

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Foto:  Promobeeld 'Kluster' Elias Vandenbroucke

Datum:
zaterdag, 17 juni, 2017 tot zondag, 18 juni, 2017
Wanneer:
zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017 van 10 tot 17 uur
Locatie:
Parochiaal Centrum Hofstade
Straat:
Dorp
Huisnummer:
10
Postcode:
9308
Gemeente:
Hofstade
Land:
België
Prijs:
50 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Vermeld code V17/15.

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)