Hoofdmenu

Licht en Lichtontwerp

Aan de hand van een reëel praktijkvoorbeeld, neemt deze cursus je mee door het proces van een lichtontwerp. 
Tijdens de eerste dag bekijken we de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, steeds met de artistieke toepassingen in het achterhoofd. Vervolgens werken we aan een scenografisch plan en maken we samen het lichtontwerp op voor een voorstelling.
Tijdens de tweede dag bespreken we elkaars voorstellen en werken we het definitieve plan af. Dit wordt vervolgens in de praktijk uitgevoerd, geïnstalleerd, bekabeld en gericht. We besteden ook aandacht aan werkmethodes en handige tips en tricks voor veilig werken en het efficiënt gebruik van armaturen.
De derde dag werken we onze opstelling af en maken we lichtstanden. We staan even stil bij lichtsturing in het algemeen, de basics van het DMX-signaal en netwerkprotocollen, maar ook bij technische en artistieke programmeertrucks.
Deze cursus legt de link tussen het technische en het artistieke door aan te tonen dat technische kennis andere ontwerpen oplevert, maar ook dat artistiek inzicht de techniek efficiënter maakt.

Voor wie?
We starten bij de absolute basis van licht en belichting. Daarna graven we ook dieper, zodat de cursus zowel geschikt is voor beginners als voor mensen die al iets langer met belichting bezig zijn en hun kennis willen opfrissen.

Lesgever
Glen D'haenens
is al een hele tijd actief als lichtontwerper voor uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière bij De Vlaamse Opera, waar hij ook diensthoofd licht, geluid, video en special effects was. Vanaf januari 2017 versterkt hij het team van Painting with Light als lichtontwerper.
 

 

een samenwerking tussen DANSPUNT, STEPP en OPENDOEK

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Foto: Thomas Barbarisi - Cie Sun of Shade tijdens Dance.Kicks 2016 © Stanislav Dobak

Datum:
zaterdag, 21 januari, 2017
Wanneer:
3 zaterdagen 21 januari, 4 en 11 februari 2017 telkens van 10 tot 17 uur
Locatie:
De Singel
Straat:
Desguinlei
Huisnummer:
25
Postcode:
2000
Gemeente:
Antwerpen
Land:
België
Prijs:
150 euro, inclusief broodmaaltijd en drankjes
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Vermeld code V17/11.

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×