Hoofdmenu

Licht en Geluid

Deel 1: Licht en lichtontwerp

Deze sessies leggen de link tussen het technische en het artistieke. We tonen aan dat technische kennis andere ontwerpen oplevert, maar ook dat artistiek inzicht de techniek efficienter maakt. We bekijken de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, lichtsturing in het algemeen, de basics van het DMX-signaal en netwerkprotocollen, technische en artistieke programmeertrucks, ... We brengen de theorie meteen in praktijk en spelen in op vragen en ervaringen van de deelnemers. De cursus start bij de absolute basis van licht en belichting, maar graaft zeker ook dieper.

Deel 2: Geluidstechniek
In deze sessies bespreken we de meest gebruikte ‘geluidsmaterialen’ in het theater. Alle onderdelen van een basisopstelling in theater komen aan bod: luidsprekers, mengtafels, micro’s en weergavetoestellen. Er wordt gefocust op het veilig plaatsen en aansluiten van geluidsmateriaal. We werken vooral praktisch. De docenten besteden extra aandacht aan het opzoeken en verhelpen van technische problemen en aan het bedienen van de verschillende toestellen tijdens de voorstelling. Alle vragen zijn meer dan welkom.

Voor wie?
Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen die al iets langer bezig zijn en hun kennis willen opfrissen.

Lesgevers
Glen D’haenens is al een hele tijd actief als lichtontwerper voor uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière bij De Vlaamse Opera, waar hij ook diensthoofd licht, geluid, video en special effects was. Vanaf januari 2017 versterkt hij het team van Painting with Light als lichtontwerper.
Daan tytgat studeerde in 2001 af aan het RITCS te Brussel en begon meteen als klankman bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ook werkte hij als receptief technicus voor vzw De Rand. Sinds 2004 is hij freelance technicus en verzorgt hij de technische productie van een grote schare projecten van zeer uiteenlopende aard.

 

 

een samenwerking tussen Danspunt en Opendoek

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Foto:  J+ Dance Crew, winnaar Dance.Kicks 2016 © Stanislav Dobak

 

Vanaf 2017 hanteren we voor de cursussen twee soorten prijzen:
- eerste prijs = basisprijs
- tweede prijs = ledenprijs of reductieprijs (voor studenten, mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Datum:
dinsdag, 31 januari, 2017
Wanneer:
5 dinsdagavonden 31 januari; 7, 14, 21 februari en 7 maart 2017 telkens van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie:
CC De Ploter
Straat:
Kerkstraat
Huisnummer:
4
Postcode:
1742
Gemeente:
Ternat
Land:
België
Prijs:
basisprijs 45 euro / leden of reductie (mits bewijs) 30 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Vermeld code V17/12.

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×