Hoofdmenu

Infosessie 'Leven voor dans, leven van dans'

Voor een kleiner of groter aandeel leven van dans: hoe pak je dat aan? Als dansdocent, als danser of als choreograaf leef je voor je passie en voor het doorgeven van je passie. Maar wat zijn de mogelijkheden om op een faire manier vergoed te worden voor je danslessen of artistieke prestaties?   
In deze sessie kom je alles te weten over de bestaande statuten en vergoedingsregelingen. Hoe werkt de Kleine vergoedingsregeling (KVR) en wat is het verschil met andere vergoedingen zoals de vrijwilligersvergoeding of occasionele prestatie? Wat zijn je mogelijkheden als zelfstandige in hoofd- of bijberoep, als werknemer of vanuit je eigen vzw? En wat heeft het Kunstenaarsstatuut anno 2016 te bieden?
Tobias Van Royen, consulent en jurist bij het Kunstenloket beantwoordt al je vragen over de sociaalrechterlijke en fiscale gevolgen en over specifieke situaties zoals vervangingsinkomen.
 

Een aanrader voor dansdocenten, dansers en choreografen

Tobias Van Royen is consulent bij Kunstenloket vzw (www.kunstenloket.be). Deze organisatie is gespecialiseerd in de zakelijke kant van de creatieve (beroeps)praktijk. Je kan er terecht voor advies, documenten en brochures, infosessies, ....

 

Deze infosessie is ook gepland op:
- donderdag 27 oktober in Brugge
- donderdag 17 november in Hasselt

 

In tegenstelling tot eerdere berichten is deze infosessie gratis. Inschrijven op voorhand is verplicht.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Datum:
donderdag, 20 oktober, 2016
Wanneer:
van 13.30 tot 16 uur
Locatie:
De Lindepoort
Straat:
Begijnenstraat
Huisnummer:
18 bus 1
Postcode:
2800
Gemeente:
Mechelen
Land:
België
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven voor 10 oktober 2016. Vermeld code V16/12. In tegenstelling tot eerdere berichten is deze infosessie gratis. Inschrijven op voorhand is verplicht.

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×