Hoofdmenu

Extraatjes

Extra kortingen voor Danspuntleden:

 

Wayne McGregor in Cinema Zuid

Een nieuwe generatie schudt sinds enkele jaren de klassiekemuziekwereld wakker met hun fris en toegankelijk geluid: Max Richter, Ólafur Arnalds en Nils Frahm maken furore met prikkelende en licht melancholische muziek. AMUZ presenteert de toekomst van de moderne klassieke muziek in één festival en vertoont, in samenwerking met Cinema Zuid, ook drie dansfilms van de Britse choreograaf Wayne McGregor.

Drie unieke films die u hopelijk zullen inspireren. Als danser kan u een ticket boeken voor 5 euro (maximaal 4 tickets per persoon) voor deze vertoningen.

Atomos
De Britse choreograaf Wayne McGregor is geen onbekende op de internationale hedendaagse danspodia. In Atomos presenteert hij ons een totaalervaring: lichamen, beweging, film, geluid en licht versmelten tot een intense sensatie. Atomos groeit uit van de kleinste eenheid van de materie tot een veelheid aan buitengewoon choreografisch materiaal. Volgens The Guardian mag u zich verwachten aan "thrilling flights of grandeur and lyricism", een perfecte opmaat voor deze editie van inPRIMETIME.
> Woensdag 14.02.2018, 21.00, Cinema Zuid

Dyad 1909 & Infra
In 2009 creëerde choreograaf Wayne McGregor Dyad 1909 als hommage aan de beroemde Ballets Russes. Hiervoor schreef de IJslandse componist Ólafur Arnalds een partituur die de emotionaliteit van strijkers en piano mixt met elektronische avant-garde. In opdracht van The Royal Ballet creëerde diezelfde McGregor samen met beeldend kunstenaar Julian Opie en componist Max Richter de dansvoorstelling Infra. Over Max Richters muziek bij deze dansvoorstelling schreef de pers: "This music is achingly gorgeous [and] uncomplicated".
> Zondag 18.02.2018, 11.00, Cinema Zuid

Tickets bestellen kan uitsluitend via dit formulier en met de kortingscode 'danspuntinprimetime'.

Kijk zeker ook eens naar het volledige festivalprogramma van POST-CLASSICALMUSICinPRIMETIME van 14 tot en met 18 februari in AMUZ.

Info: www.amuz.be of T: +32 (0)3 292 36 80 (DI & DO 13.00-16.00)
 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×