Hoofdmenu

Vlaams Urban dance talent op één podium

10/11/2014

Vlaams Urban dance talent op één podium

J+ dance crew uit Brugge wint de 10de editie van Dance.Kicks

In een afgeladen vol CC Het Gildhof in Tielt vond op zondag 9 november de 10de editie van Dance.Kicks plaats. Een deskundige jury zocht er naar de nieuwe ‘Ambassadeur urban dance 2014’. Dankzij o.a. dit soort initiatieven van Danspunt, het Vlaams steunpunt voor amateurdans, werd er de voorbije 10 jaar een grote weg afgelegd. Het podium stond andermaal vol met danstechnisch goede en enthousiaste amateurdans.
De gegeerde titel en bijhorende 750 euro ging uiteindelijk naar J+ dance crew uit Brugge en ID-crew uit Geel kreeg een welverdiende eervolle vermelding.

 

Acht groepen doorstonden afgelopen maand de preselectie en toonden in Tielt hun beste moves aan publiek en jury: Dansschool & Showteam Dance@cademy (O.-L.-V.-Waver), Urbance van Fit & Jong (Heusden-Zolder), J+ dance crew (Brugge), DanceAction (Leuven), K-Creation (Sint-Genesius-Rode), Mad Hatters Dance Company (Mol), ID-Crew van Dansatelier Impuls (Geel) en Dansschool S-pression Meetjesland (Eeklo).

Na een spetterende performance van Urban Dance Floor  (Geel), de ambassadeur 2013, volgende een spontane battle on stage alvorens de jury uiteindelijk het verdict bracht. J+ dance crew mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor urban dance in Vlaanderen’ noemen.


J+ dance crew on stage ©Maarten Marchau

De jury was andermaal verbluft over het enorme niveau en de kwaliteit waarmee de deelnemende groepen op het podium staan. Ze kunnen niet anders concluderen dan dat het niveau jaar na jaar blijft stijgen! De groepen weten ook iedere keer weer een mooie combinatie van diverse stijlen te brengen. 

‘De choreografe Jocelyn Joosten en de dansers van J+ dance crew werden geloofd voor hun toffe ideeën en podiumgebruik. Met ‘Thorn’ gingen de dansers op het podium het gevecht aan met hun ergste nachtmerrie die werkelijkheid werd.

Een eervolle vermelding ging naar ID-crew (Dansatelier Impuls) uit Geel. De choreografie ‘@work’ van Jolanda Luijten sprong er voor de jury uit op het vlak van originaliteit en artisticiteit.

De jury bestond uit: Patrick De Coninck (voorzitter), Steeve Austin, Karen Claerhout & Youssef El Kaouakibi.

 


Groepsfoto J+ dance crew ©Maarten Marchau

 

De nieuwe ambassadeurs winnen 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.
Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor hun enthousiasme en inzet, die aan de basis liggen van deze prachtige staalkaart voor amateurdans in Vlaanderen!

 

Dance.Kicks is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Folle et Fou (Meulebeke).

 

Ambassadeurs Amateurdans Vlaanderen - Danspunt organiseert  in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beslist wie dat jaar ‘Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel spreken we de ambassadeurs aan om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Een wedstrijd biedt een dansgezelschap de gelegenheid om naar een productie te werken en het voor groot publiek te brengen. Tijdens de wedstrijd kunnen dansgezelschappen zich meten met elkaar zodat ze de eigen prestaties kunnen vergelijken met andere podiumgerichte dansgezelschappen. De feedback van de jury kan het dansgezelschap inspireren om de productie verder bij te schaven of om nieuwe wegen in te slaan.

Naast Dance.Kicks organiseert Danspunt nog drie andere wedstrijden: Dance.Impact (voor hedendaagse dans), Dance.Classix (voor klassieke dans) en Dance.Vibes (voor moderne dans).

 

 

Danspunt stimuleert amateurdans in Vlaanderen en Brussel. Dansgroepen, dansscholen, dansspecialisten en individuele dansliefhebbers kunnen bij ons terecht. We zijn er voor alle dansgenres: moderne en hedendaagse dans, ballet, hiphop & freestyle, werelddans, stijldans, folkloredans & vendelen, dans voor personen met een handicap, …

Danspunt organiseert workshops, cursussen, festivals en wedstrijden en ondersteunt activiteiten van groepen, scholen en individuele amateurdansers. We bieden verschillende diensten aan zoals artistieke en technische coaching, verzekeringen en advies. Ons driemaandelijks Dans.Magazine belicht de rijke, diverse wereld van amateurdans. Iedereen kan in het documentatiecentrum van Danspunt terecht voor dans- en choreografiebeschrijvingen, dansvideo’s, dansmuziek, ….
 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Maarten Marchau
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Kicks en over Danspunt: www.danspunt.be

 

 

Genre: 
Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×