Hoofdmenu

PERSBERICHT: Kersverse ambassadeur hedendaagse dans!

22/04/2012

Folle et Fou is de kersverse ambassadeur hedendaagse dans!

Achtste editie Dance.Impact 2012

Afgelopen zondag 22 april vond in Bornem de achtste editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit heel Vlaanderen en Brussel. Folle et Fou uit Meulebeke kreeg van de jury de eretitel toegekend van ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen 2012-2013’.

Zes groepen doorstonden de preselectie en stonden op het podium van cc Ter Dilft in Bornem: Junior Company (Terpsichore, Bornem), Dansstudio Indigo (Roeselare), Cie-IT (Dancelot, Brugge), Tokati (Broechem), Izegemse Dansacademie (Izegem) en Folle et Fou (Meulebeke).

De jury, bestaande uit Joke Quaghebeur (voorzitter), Katja Pire, Marc Goossens, Jennifer Regidor en Filip Van Huffel oordeelde over de choreografieën. Ze beloonde Cie-IT met een eervolle vermelding voor hun vakmanschap, maar gaf uiteindelijk de titel aan Folle et Fou uit Meulebeke voor ‘Zoefff!’, een creatie van Vania D’Angelo & Merel Vercoutere. Zij mogen zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen’ noemen.

Folle et Fou on stage ©Joke Van den Heuvel

 

Volgens de jury sprong de choreografie van Folle et Fou eruit omdat ze zo anders was. De choreografen en dansers brachten een duidelijk concept naar voor, samen met goed bewegingsmateriaal en een vleugje humor!

 

Groepsfoto Folle et Fou © Joke Van den Heuvel

Het is al de tweede maal dat Folle et Fou bij Danspunt in de prijzen valt, want ook in 2008 kaapten ze de ambassadeurstitel voor hedendaagse dans weg!

De nieuwe ambassadeur wint 500 euro, te besteden aan de voorbereiding van hun volgende productie of festivaldeelname. Ze zullen ook door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Dance.Impact is een organisatie van Danspunt i.s.m. Terpsichore.

 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Joke Van den Heuvel
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Voor inhoudelijke vragen of een interview: Ton Schipper, directeur Danspunt, 09 296 45 35, 0475 41 90 57, ton.schipper@danspunt.be

Voor communicatiemateriaal: Katrien Joris, 09 269 45 32, katrien.joris@danspunt.be

  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Impact en over Danspunt: www.danspunt.be

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×