Hoofdmenu

PERSBERICHT: 'Het DansAteljee' Ambassadeur voor Urban Dance

17/11/2012

Tijdens een prachtige en spannende finale van Dance.Kicks, op zaterdag 17 november 2012 in Het Entrepôt in Brugge, werd  'Het DansAteljee' uit Kontich door de jury bekroond tot nieuwe "Ambassadeur voor Urban Dance in Vlaanderen".

Met "Same as it never was" creëerde Matthias Cornelis een energieke en tegelijk ook aangrijpende choreografie met als thema "dementie". Hij liet zich daarbij inspireren door zijn pépé, die dagelijks strijd tegen Alzheimer voert.

 

Proficiat aan de nieuwe Ambassadeurs en uiteraard ook aan de 5 andere finalisten, choreografen en dansers. Zij gaven het beste van zichzelf en zorgden voor de mooiste momenten die Amateurdans in Vlaanderen te bieden heeft.

De nieuwe ambassadeur wint 500 euro, te besteden aan de voorbereiding van hun volgende productie of festivaldeelname. Ze zullen ook door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Dance.Kicks is een organisatie van Danspunt ism Het Entrepot vzw (www.hetentrepot.be) en Noaid (www.noaid.be).

 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Maarten Marchau
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Voor inhoudelijke vragen of een interview: Ton Schipper, directeur Danspunt, 09 296 45 35, 0475 41 90 57, ton.schipper@danspunt.be

Voor communicatiemateriaal: Katrien Joris, 09 269 45 32, katrien.joris@danspunt.be

  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Kicks en over Danspunt: www.danspunt.be

 

Genre: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×