Hoofdmenu

PERSBERICHT: De allermooiste tot nu toe! - Zesde editie Dance.Vibes

05/03/2013

De allermooiste tot nu toe!

Zesde editie Dance.Vibes 2013

Schitterende choreografieën, gemotiveerde dansers en een enthousiast publiek. Op zaterdag 2 maart was Eeklo weer het mekka van de moderne dans. Acht groepen namen het tegen elkaar op tijdens Dance.Vibes, de wedstrijd in moderne dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel.
Meerdere gezelschappen waren een eerste plaats waardig. Niet makkelijk dus voor de deskundigen in de jury om een keuze te maken. Uiteindelijk gingen het beeldje en de titel van "Ambassadeur Moderne Dans in Vlaanderen 2013" naar Het DansAteljee uit Kontich, met een heel opvallende en originele choreografie van Leen Bridts: "In Omloop"!

Acht groepen doorstonden de preselectie en lieten het publiek genieten van een avondje dans om duimen en vingers bij af te likken: Compagnie Aira (Heverlee), Dansschool S-pression (Meetjesland), Het DansAteljee (Kontich), Dance Crew Level Up (Hasselt), Showteam Balletschool Ann-Sophie Deweer (Eeklo), Deadline Dance (Overijse), Cie Ph/f/ase (Gistel) en Yetsirah (Brussel).

Tijdens de juryberaadslaging kon het publiek genieten van de prachtige choreografieën van vorige ambassadeurs Company J (Danshuis De Ingang uit Gent) en Junior Company (Terpsichore uit Bornem).

Het DansAteljee on stage ©Joke Van den Heuvel

 

De jury besliste uiteindelijk unaniem dat Het DansAteljee (Kontich) zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor moderne dans in Vlaanderen’ mag noemen.

De jury loofde de opvallende en originele choreografie van Leen Bridts. Met ‘In Omloop’ brachten de dansers een pracht van een voorstelling op het podium, volledig in detail uitgewerkt, met een mooie climax op het einde.

 

Groepsfoto Het DansAteljee © Joke Van den Heuvel

De nieuwe ambassadeurs winnen 500 euro, te besteden aan de voorbereiding van hun volgende productie of festivaldeelname. Ze zullen bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Vibes is een initiatief van Danspunt in samenwerking met dansschool S-Pression.

 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Joke Van den Heuvel
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Voor inhoudelijke vragen of een interview: Ton Schipper, directeur Danspunt, 09 296 45 35, 0475 41 90 57, ton.schipper@danspunt.be

Voor communicatiemateriaal: Katrien Joris, 09 269 45 32, katrien.joris@danspunt.be

  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Vibes en over Danspunt: www.danspunt.be

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×