Hoofdmenu

Leuvense JesCom sleept danstitel in de wacht

15/02/2016

Leuvense JesCom sleept danstitel in de wacht

Ambassadeur moderne dans 2016

9de editie Dance.Vibes


Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo was op zaterdag 13 februari voor de 9e keer op rij de ‘place to be’ voor Dance.Vibes, de wedstrijd in moderne dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. JesCom (DanceAction) uit Leuven kreeg van de jury de titel ‘Ambassadeur moderne dans in Vlaanderen’. 

Acht moderne gezelschappen doorstonden de preselectie en stonden zaterdag op het podium van cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo: Dansstudio Jazz & Joy (Zwijndrecht), Dansschool ENcore (Kapellen), EDC Modern Company (Elevation DanceCademy, Oostende), Compagnie J (Danshuis De Ingang, Gent), JesCom (DanceAction, Leuven), Cie Ph/f/ase (Gestellae Ballet, Gistel), Dance School Level Up (Hasselt) en S-Pression Meetjesland (Eeklo).
 

JesCom on stage ©Maarten Marchau

 

De jury, bestaande uit Hilde Quix (voorzitter), Peter Kongs, Guy Pauwels, Truus Cavens en Valérie Masquilier oordeelde over de choreografieën. Ze waren lovend over de verschillende groepen. Compagnie J (Danshuis De Ingang, Gent) kreeg een bijzondere vermelding, maar de  uiteindelijk titel ging naar JesCom (DanceAction) uit Leuven voor ‘The Grey Zone’, een creatie van Jesse Grossen. Zij mogen zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor moderne amateurdans in Vlaanderen’ noemen.

Volgens de jury sprong de choreografie van JesCom (DanceAction) eruit omwille van het kloppende totaalplaatje. De choreografie paste bij het verhaal, waarin de persoonlijkheid van elke danser bovendien overeind bleef. Alle dansers deden hetzelfde, maar toch op hun eigen manier. De jury was ook lovend over de sterke groepsdynamiek.  

 

 

 

Groepsfoto JesCom ©Maarten Marchau

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

 

Dance.Vibes is een initiatief van Danspunt in samenwerking met S-pression.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Maarten Marchau
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Vibes en over Danspunt: www.danspunt.be
  • Meer info over JesCom (DanceAction, Leuven): www.danceaction.be of

    0479 40 91 19 (choreograaf Jesse Grossen)

 

Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×