Hoofdmenu

Kompanie Oiterpe kaapt de danstitel weg

21/03/2016

Kompanie Oiterpe kaapt de DANStitel weg

Ambassadeur hedendaagse dans 2016

12de editie Dance.Impact

Op zondag 20 maart vond in Oostende de 12de editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit Vlaanderen en Brussel. Kompanie Oiterpe uit Drongen mocht naar huis met de titel ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen 2016’.

Zeven hedendaagse dansgezelschappen doorstonden de preselectie en stonden zondag op het podium van CC De Grote Post in Oostende: Kompanie Oiterpe (Drongen), Kick-iT-company (Dansstudio Kick-iT, Heist-op-den-Berg), Compagnie Aira (Danscentrum Aike Raes, Heverlee), Compagnie Hiroshi Wakamatsu 2 (Danshuis De Ingang, Gent), deCompagnie (SAMWD Lier), Hedendaagse Compagnie (Jamcentrum, Sleidinge), Compagnie CoCon (Leuven).
 

Kompanie Oiterpe on stage ©Sofie De Backere

 

De jury, bestaande uit Marc Vanrunxt (voorzitter), Sarah Bostoen, Sara Vanderieck, Merel Vercoutere en Yentl de Werdt oordeelde over de choreografieën. Ze waren lovend over de verschillende groepen, maar de uiteindelijk titel ging naar Kompanie Oiterpe uit Drongen voor ‘Thirty-seven Knock-outs’, een creatie van Kristin Daemers. De groep mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen’ noemen.
Volgens de jury sprong de choreografie van Kompanie Oiterpe eruit omwille van de creativiteit waarmee het thema gebracht werd. Met ‘Thirty-seven Knock-outs’ bracht de groep een ontroerende voorstelling waarvoor ze inspiratie haalde in de bokswereld, meer bepaald bij bokslegende Muhammed Ali. Het was een interessante combinatie van muziek, beweging en verhaal. De jury was ook lovend over de intense inleving van alle dansers. 

 

 

 

Kompanie Oiterpe groepsfoto ©Sofie De Backere

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.
Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

 

Dance.Impact is een initiatief van Danspunt in samenwerking met dansschool Elevation DanceCademy

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Sofie De Backere
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Impact en over Danspunt: www.danspunt.be
  • Meer info over Kompanie Oiterpe (Drongen): www.oiterpe.be of 0496 53 35 92 (choreografe Kristin Daemers)

 

BijlageGrootte
Package icon persinfo DI 2016.zip31.08 MB
Doelgroep: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×