Hoofdmenu

Impuls Company uit Geel is ‘Ambassadeur hedendaagse dans 2015’

23/03/2015

Impuls Company uit Geel is ‘Ambassadeur hedendaagse dans 2015’

11de editie Dance.Impact
 

Op zondag 22 maart vond in Oostende de 11de editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit Vlaanderen en Brussel.
Impuls Company uit Geel mocht naar huis met de titel ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen’.

Zeven hedendaagse dansgezelschappen doorstonden de preselectie en stonden zondag op het podium van CC De Grote Post in Oostende: Dansstudio Cirkels (Kessel), Dansstudio E-motion (Edegem), Dansstudio Arlekino (Antwerpen), Compagnie Aira (Danscentrum Aike Raes, Heverlee), Fantoom (Gent), Junior Company (Terpsichore, Bornem) en Impuls Company (Dansatelier Impuls, Geel).
 

Impuls Company on stage ©Joke Van den Heuvel

 

Tijdens de juryberaadslaging kon het publiek genieten van optredens van Retina Jongeren (Berchem), de uittredende ambassadeur hedendaagse dans, en van de Tsjechische gastgroep TS Magdaléa in het kader van een Europees uitwisselingsproject.

De jury, bestaande uit Pol Coussement (voorzitter), Sara Vanderieck, Merel Vercoutere, Sarah Bostoen en Yentl de Werdt oordeelde over de choreografieën. Geen gemakkelijke taak, want het was andermaal een kwaliteitsvolle en creatieve editie.

Uiteindelijk mag Impuls Company uit Geel een jaar lang de titel ‘ambassadeur hedendaagse dans’ dragen voor hun choreografie ‘Little Dram(m)a’ van choreografe Natascha Pire
De jury loofde de choreografie van Impuls Company omwille van de mooie sfeerschepping, de straffe dansers en het sterk bewegingsmateriaal.

Het is al de derde maal dat Impuls Company (Dansatelier Impuls) bij Danspunt in de prijzen valt, want ook in 2005 en 2008 kaapten ze een ambassadeurstitel voor hedendaagse dans weg!

 

 

Impuls Company groepsfoto ©Joke Van den Heuvel

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Impact is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Elevation DanceCademy.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Joke Van den Heuvel
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Impact en over Danspunt: www.danspunt.be
  • Meer info over Impuls Company (Dansatelier Impuls, Geel): www.dansatelierimpuls.be of 0477 60 36 97 (choreografe Natascha Pire)

 

Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×