Hoofdmenu

De Uitdaging

16/04/2015

De Uitdaging

Dans.Ambassadeurs in moderne dans, urban dance, folklore, hedendaagse dans, … samen op één podium
 

Danspunt daagt haar ambassadeurs van de amateurdans in Vlaanderen uit om binnen hun eigen dansgenre een zowel historisch als brandend actueel onderwerp als ‘De Groote Oorlog’ artistiek op een podium te presenteren.  Ze brengen een gevarieerde avond met moderne dans, hiphop, hedendaagse dans, … en tonen een staalkaart van wat dansend Vlaanderen in haar mars heeft!

Ambassadeurs
De voorbije jaren werden heel wat dansgroepen gekroond met de titel ‘ambassadeur  voor amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre. Danspunt vindt de tijd rijp om een selectie van deze ambassadeurs op één podium samen te brengen en het publiek te laten kennismaken met wat dans in Vlaanderen te bieden heeft.
Az-Art Dansschool (Gent), Danscompagnie Lune (Leuven), Dansschool S-pression (Meetjesland), Folklore Ensemble Gelmel (Schoten), JesCom (Leuven), Oiterpe (Gent)
 en Urban dance Floor (Geel) gingen de uitdaging aan en hebben zich de voorbije maanden uit de naad gewerkt om iets moois te creëren rond ‘De Groote Oorlog’.

 

 

Regie
De regie van het hele gebeuren ligt in handen van Pol Coussement (Passerelle vzw). Hij begeleidt de verschillende ambassadeurs en maakt een avondvullend geheel van de verschillende voorstellingen.
“Het is zeker niet de bedoeling om één groepschoreografie te maken met de verschillende ambassadeurs. Mijn opdracht bestaat er in om de ambassadeurs te ondersteunen in hun opdracht en niet te choreograferen. De choreografie ligt volledig in hun eigen handen en ik was dan ook benieuwd hoe ze met het thema aan de slag zouden gaan.”

Met ‘De Groote Oorlog’ als thema krijgen de ambassadeurs als het ware een creatie-opdracht en worden ze gepusht om hier artistiek mee aan de slag te gaan. Pol is in ieder geval al blij verrast met de eerste resultaten: “Voor de groepen was ’De Groote Oorlog’ eerder een inspiratiebron dan een reconstrueren van. Sommige groepen refereren bijvoorbeeld naar WOII, Vietnam of meer recent Syrië.”

De geselecteerde groepen zijn stuk voor stuk straffe vertegenwoordigers binnen hun dansgenre en het belooft een prachtige avond te worden met het kruim van de Vlaamse amateurdanswereld. Waar ligt de taak van de regisseur? Pol: “Aangezien de groepen hun strepen al verdiend hebben in de danswereld, komt het erop aan om hen te ondersteunen en adviezen te geven die hen en hun creatie sterker maken. Zo kan de ene groep vragen naar lichtadvies, terwijl de andere groep eerder iemand zoekt die hen kan helpen met de soundscape.”

 

“We gaan het publiek verrassen en beroeren met een stevige staalkaart van de sterke amateurdans in Vlaanderen.” Daar zijn de groepen, Pol en Danspunt van overtuigd!

Afspraak op zaterdag 25 april 2015 om 19.30 uur in CC De Werf in Aalst (première) en op zondag 17 mei 2015 om 20 uur in CC De Grote Post in Oostende. Meer info: www.danspunt.be/DeUitdaging

 

 

 

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder het promobeeld van De Uitdaging.
  • Er is een mogelijkheid om gratis duotickets te verloten onder jullie lezers, luisteraars en/of kijkers. Contacteer Katrien Joris (09 269 45 32, katrien.joris@danspunt.be) voor verdere afspraken.
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de groepen en een neerslag van hun ervaringen: kan je hieronder downloaden

 

Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×